349091985 280282287757280 4186652627228105151 n

На запрошення С.Михайлова, директора єдиного будівельного ПТУ №4 в Хмельницьку та керівництва Навчального департаменту СІНІАТ, Заступник голови ФПУ, голова ЦК Профспілки будівельників Василь Андреєв взяв участь у відкритті Навчально-практичного центру «СІНІАТ» для проведення підготовки фахівців з монтажу гіпсокартону. Відкриття відбулося у тиждень профосвіти в Україні і Європейський тиждень навичок.

Це вже п’ятий такий центр в Україні, який відкриває «СІНІАТ»  - підприємство з бельгійськими інвестиціями та заводом у Бахмуті, який до війни обслуговував до 325 тисяч клієнтів товарами з гіпсокартону, сумішами та клеями на основі гіпсу та іншими високоякісними будівельними матеріалами щороку.

349120076 609553851129759 3270484066450803182 n

Про важливість події свідчить те, що у відкритті взяли участь керівники обласної та міської рад, облдержадміністрації, Міністерства освіти і науки України, представники партнерських організацій роботодавців та постачальників товарів для якісних внутрішніх опоряджувальних робіт.

Під час заходу заступник Голови ФПУ, голова Профспілки будівельників В.Андреєв і голова ФП Хмельницької області, голова облорганізації Профспілки будівельників О.Сковородніков не лише привітали великий колектив учасників, серед яких і керівники професійно-технічних навчальних закладів будівельного профілю з багатьох областей, але і поділились досвідом організації Хабів неформальної профосвіти, де здобувачі мікронавичок завдяки Профспілці будівельників України почали набувати галузеві професії за короткий проміжок часу із наголосом на практичне навчання.

349306774 267946539093326 4682160308580809460 n

Учасників заходу також ознайомили з навчальним центром Cersanit, який відкрито за сприяння німецького гіганта будівельних матеріалів Henkel Bautechnik.

Директору ПТУ №4 С.Михайлову вручено Почесний знак за соціальне партнерство Профспілки працівників освіти і науки України.

З огляду на виявлену увагу до відкриття нового навчально-практичного центру в закладі профтехосвіти з боку органів центральної влади, регіонального та міського самоврядування, роботодавців, профспілок та здобувачів професійної освіти, є надія на якісно нову підготовку працівників будівельних спеціальностей на ринку праці України до епічних розмірів будівельної програми відбудови України.

349124222 949040763008413 7086668536069056062 n

Пресцентр ФПУ