Учасники засідання районного комітету Профспілки

           В  Коломийському районному комітеті Профспілки працівників державних установ України виникла необхідність провести оновлення складу виборного органу. Адже окремі його члени через зміну місць праці та з інші об’єктивні обставини втратили зв’язок з районною організацією. В останні дні травня відбулося засідання районного комітету за участю голови обласної організації Профспілки працівників держустанов Ніни Гушпіт, керівництва районної державної адміністрації та районної ради.

          На ньому  достроково припинено повноваження окремих членів районного комітету, обрано нового голову та секретаря, визначені основні завдання з організаційного зміцнення та розбудови районної організації  Профспілки.

          Головою районного комітету Профспілки обрано Романа Фенина, секретарем – Лесю Бойчук.

          На засіданні заслухано звіт про роботу районного комітету за період з 25 червня 2020 року по 24 травня 2023 року з яким виступив  Роман Фенин, котрий тимчасово виконував обов’язки його голови. На цей порівняно короткий період часу припали такі значимі події в житті держави, як реформа з децентралізації

влади і зміна адміністативно-територіального устрою, пандемія коронавірусу та повномасштабна російська агресія проти України. Всі ці процеси торкнулися спілчан та виборного профактиву. Тому основні зусилля комітету були спрямовані на забезпечення соціально-економічного захисту спілчан, представництво їх прав та інтересів, мінімізацію наслідків скорочення держслужбовців, збір коштів на підтримку Збройних сил України, надання допомоги членам Профспілки.

          Ніна Гушпіт проінформувала профспілковий актив про роботу обласного комітету Профспілки та основні пріоритети у його діяльності. Серед них головними залишаються захист трудових, соціально-економічних прав спілчан в умовах воєнного стану, розвиток соціального партнерства,  відстоювання інтересів працівників галузі  у вищих державних інституціях, в тому числі через участь у законотворчій роботі. Також надавалася допомога військовим підрозділам і населенню, що постраждало від війни.

На світлинах:

-Ніна Гушпіт інформує про роботу обласного комітету Профспілки;

-учасники засідання районного комітету Профспілки.

 

Рада профспілок Івано-Франківської області

Джерело: http://www.rpo.if.ua/index.php?act=page&id=2850