Пенс Фонд Фото 3

2 червня ц.р. соціальні партнери – Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області, Чернівецька обласна рада профспілок та Федерація роботодавців Чернівецької області уклали Угоду про партнерство у сфері пенсійного забезпечення та соціального страхування, яку підписали начальник управління Михайло Романів, голова облпрофради Володимир Барабах та голова Федерації Микола Бузинський.

Сторони домовилися вживати належних заходів для забезпечення співробітництва з питань організаційної, аналітичної, нормотворчої, правопросвітницької та правозахисної роботи, інформаційного забезпечення страхувальників, застрахованих осіб та пенсіонерів у сферах загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Важливо, як наголосив керівник територіального профоб’єднання Володимир Барабах, що під час укладання колективних договорів і регіональних угод враховуватимуться і реалізовуватимуться  зобов’язання щодо здійснення громадського контролю за своєчасністю та повнотою нарахування, обліку і виплати заробітної плати, а також за повнотою нарахування та своєчасністю сплати страхових внесків, подання відомостей до системи персоніфікованого обліку, а Сторони Угоди інформуватимуться  про факти виявлених порушень законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та загальнообов’язкового державного соціального страхування, вживатимуться заходи щодо усунення таких порушень.

Пенс Фонд Фото 4

Михайло Лєньков,