Logo2 300x198

Шановні делегати, дорогі спілчани, колеги!

Прийміть щирі слова вдячності, підтримки і найкращі побажання з нагоди високого зібрання – VІ З’їзду Профспілки працівників вугільної промисловості України.

Сьогодні у час широкомасштабної окупаційної війни росії проти України Ваша Профспілка спільно із трудовими колективами, незважаючи на руйнування і втрати галузі, гідно забезпечує роботу паливно-енергетичного комплексу країни.

Профспілка і її організації наполегливо із справедливими вимогами продовжує, на всіх рівнях, захищати трудові і соціально-економічні права й інтереси шахтарів.

Анексія росією територій Донецької та Луганської областей у 2014 році та бомбардування й окупація у 2022 і 2023 роках призвели до значних втрат трудового потенціалу, закриття шахт, позбавлення умов праці, житла і засобів до існування. Багато сімей шахтарів були змушені покинути рідні місця.

У цих умовах війни ми всі проявили єдність і солідарність, об’єдналися у боротьбі проти ворога, надали допомогу потерпілим спілчанам та Збройним силам України. Війна нас згуртувала і загартувала.

Ми дякуємо спілчанам – шахтарям, які сьогодні зі зброєю боронять і звільняють нашу землю від російських окупантів, честь і шана мужнім колегам. Висловлюємо слова вдячності і підтримки шахтарям трудового фронту.

Перед нами нелегкі завдання відбудови і відновлення житла, економіки, України. Ми віримо у побудову оновленої країни з верховенством права, гідними соціальними стандартами праці та її оплати, повагою до праці шахтарів і всіх трудівників, профспілок, громадянського суспільства.

Бажаю Вам, шановні делегати та учасники З’їзду, плідної роботи, прийняття конструктивних рішень, зміцнення і консолідації Вашої Профспілки і профспілкового руху в Україні.

Зичу Вам, Вашим рідним і спілчанам, міцного здоров’я, родинного щастя, добра і достатку, мирного неба, успіхів і Перемоги нашому народу, нашій Україні!

 

З повагою

Голова Федерації

профспілок України                                                        Григорій Осовий  

12 вересня 2023 року