139

Відбулися профспілкові заходи, організовані Закарпатським обласним комітетом профспілки працівників державних установ: засідання Молодіжної ради та навчальний семінар.

 

Про молодіжну політику в Профспілці та основні напрямки діяльності Молодіжної ради інформувала учасників заходу голова обкому профспілки ДІАНА ГОНДОРЧИН.

Привітала молодь в режимі онлайн та ознайомила з важливими подіями в молодіжному профспілковому житті голова Молодіжних рад Профспілки працівників державних установ України та ФПУ ІВАННА ХРАПКО.

Голова Закарпатської обласної ради профспілок ІВАН ЗЕЛІНСЬКИЙ побажав молоді галузі успіхів у всіх нових проєктах.

На засіданні Молодіжної ради, зокрема, йшлося про пріоритетні напрямки в Молодіжній політиці профспілки, роль молоді в профспілці: мотивація, реалізація, перспективи, про оновлення складу Молодіжної ради, про важливість навчання профспілкової молоді, тощо.

137

Тема навчального семінару - " Діяльність профспілкової організації в умовах воєнного стану'":

Заслухано інформації начальника відділення НСПП в Закарпатській області РОМАНА КОТЛЯРОВА та його заступниці ОЛЬГИ ВОЛОВАР про попередження конфліктних ситуацій в трудовому колективі.

Розглянуто також питання про колективні договори, різні аспекти фінансової діяльності профспілкової організації, про профспілкову солідарність та допомогу, про підтримку ЗСУ, членів профспілки під час військового стану, про оздоровлення дітей та членів профспілки.

136

У підсумку обмінялися думками, досвідом роботи, баченням перспектив подальшої профспілкової діяльності: голова облорганізації профспілки ДІАНА ГОНДОРЧИН, голова профорганізації Департаменту фінансів Закарпатської області КАТЕРИНА ЄПУРЬ, члени Молодіжної ради - ДІАНА БІРДУС (профорганізація Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області), ВЯЧЕСЛАВ СВЯТОГОР ( профорганізація апарату Закарпатської ОВА), СІЛЬВІЯ ГУДАЧОК (Мукачівська районна профорганізація), спеціаліст обкому профспілки РОКСАНА ЄНІНГІ.

Щодо підвищення ролі молоді в профспілці, були озвучені цікаві нові ідеї та можливі варіанти їх втілення в наступних заходах профспілки.

135

На фото: під час заходів профспілки працівників державних установ У Закарпатті

 

Сергій Баранчиков,

пресцентр Закарпатської облпрофради