3

В обласному центрі Волині 154 «сонячні дитини» встановили національний рекорд України в номінації: «Найбільша кількість людей з синдромом Дауна, які танцюють спортивні танці». Це сталося вперше у нашій державі!

 

Окрім учасників з Волинської області, до міста з’їхалися діти ще з восьми регіонів України, а саме з: Рівненської, Львівської, Житомирської, Київської, Одеської, Херсонської, Полтавської та Хмельницької областей.

Разом із батьками, запрошеними гостями та студентами рекордсмени довели, що всі абсолютно рівні. Допоміг у цьому «сонячним спортсменам» хореограф, викладач ВНУ імені Лесі Українки Олександр Кашевський.

1

Захід організували: Спеціальна Олімпіада України, РО «Карітас-Спес Луцьк» за партнерства ВНУ імені Лесі Українки та за підтримки ГО «Батьків дітей з синдромом Дауна» й БО «Старе місто Луцьк».

Первинна профспілкова організація працівників Голобського психоневрологічного інтернату, що входить до складу Волинської обласної організації Профспілки працівників соціальної сфери України, теж долучилася до цього заходу. Вихованець інтернату Андрій з радістю взяв участь у спортивно-мистецькому заході «Об’єднані сонячними мріями», під час якого експерти Національного Реєстру Рекордів зафіксували рекорд України в номінації «Найбільша кількість людей із синдромом Дауна, які танцюють спортивні танці».

2

Профспілка працівників соціальної сфери України