2 260124 

25 січня Голова Держпраці Ігор Дегнера та заступник Голови Профспілки працівників соціальної сфери України Оксана Мафтуляк підписали Меморандум про співпрацю та взаємодію.

 

Метою цього Меморандуму є поєднання зусиль у здійсненні державного та громадського контролю за дотриманням гарантованих Конституцією та іншими законами України трудових прав працівників з метою виявлення та попередження порушень чинного законодавства України, вжиття заходів до поновлення порушених прав, проведення профілактичної роботи та забезпечення системного роз’яснення законодавчих норм та новацій, в т.ч. прийнятих в період воєнного стану.

Партнерство передбачає обмін інформацією про стан охорони праці та рівень виробничого травматизму, проведення навчання та тренінгів з питань трудового законодавства та безпеки праці, що сприятиме попередженню настання нещасних випадків, підвищенню правової обізнаності працівників.

Окремо домовились і про надання інспекторами Держпраці інформаційного супроводу в процесі запровадження психосоціальної підтримки на робочому місці та недопущення дискримінації працівників соціальної сфери (гендерна рівність, особи з інвалідністю, ветерани, працівники із сімейними обов’язками тощо) в умовах війни.

1 260124

Профспілка працівників соціальної сфери України