зображення viber 2024 01 31 14 06 42 100

Продовжують працювати Тимчасові комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат при районних в місті Києві державних адміністраціях, роботу яких активізовано за ініціативою Київською міськпрофради.

   31.01.2024 заступник Голови Київської міськпрофради Тетяна ОРИСЕНКО взяла участь у першому в цьому році засіданні Тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, з платежів до бюджету та Пенсійного фонду України, що відбулося в Печерській РДА в м. Києві під головуванням керівника Тимчасової комісії Анатолія НЕВМЕРЖИЦЬКОГО.

Згідно із попередніми статистичними даними до органів державної статистики інформацію про наявність станом на 01.01.2024 заборгованості із виплати заробітної плати подали 17 субєктів господарювання, які зареєстровані в Печерському районі                   м. Києва, загальний обсяг боргу на яких склав 172,9 млн грн (це на 0,3% або на                         0,6 млн грн більше у порівнянні до попереднього місяця, та на 12,9% або на 19,7 млн грн більше порівняно з офіційними статистичними даними на 01.01.2023).

     Із загальної кількості підприємств-боржників  станом на 01.01.2024 борги мали місце на 10 підприємствах державного сектору економіки – 156,4 млн грн та на  7 підприємствах недержавного сектору – 16,5 млн грн.

  Протягом січня 2024 року у повному обсязі погасили борги 2 підприємства на загальну суму 0,1 млн грн, 8 підприємств зменшили заборгованість на суму  7,0 млн грн. 

 Разом з тим, завдяки спільним вжитим заходам у 2023 році підприємствами-боржниками району було сплачено майже 57,5 млн грн заборгованої заробітної плати, у т.ч. простроченої та за попередні періоди. Протягом минулого року було проведено                      9 засідань Комісії, заслухано 15 підприємств-боржників, яких попереджено про персональну відповідальність за порушення строків виплати заробітної плати.

  Укладено та погоджено графіки погашення заборгованості із виплати заробітної плати  на 6 підприємствах-боржниках: ДП «НДІ «Проектреконструкція», ДП НДІ «Квант-Радіоелектроніка», ТОВ НДІ РС «Квант-Радіолокація», ТОВ «Скайнет ЛТД», ДП «Завод «Арсенал», АТ «Київський завод «Радар» (виконано).

         Забезпечено проведення спеціального щотижневого моніторингу  стану погашення заборгованості із виплати заробітної плати та платежів до бюджету на підприємствах-боржниках Печерського району.

        Заборгованість із виплати заробітної плати, зі сплати ЄСВ  та платежів до ПФУ в бюджетних установах та організаціях, а також на комунальних підприємствах, які передані до сфери управління Печерської РДА в місті Києві, відсутня.

Джерело: https://kyiv.fpsu.org.ua/index.php/novyny/novyny-obiednannia/1698-trimaemo-na-postijnomu-kontroli-pitannya-pogashennya-zaborgovanosti-z-viplati-zarobitnoji-plati-v-rajonakh-stolitsi

 

                           Відділ соціально-економічних відносин та

соціального діалогу Київської міськпрофради