цпд

15 січня 2024 року для опрацювання профспілковій стороні надіслано проєкт Трудового кодексу України, підготовлений Міністерством економіки України.

 

Беручи до уваги рішення СПО об’єднань профспілок від 22 січня щодо суттєвого доопрацювання урядового проєкту Трудового кодексу України на тристоронній основі, Рада профспілок Івано-Франківської області започаткувала цикл засідань Центру правової допомоги за участю зацікавлених сторін.

7 лютого відбулося  засідання Центру правової допомоги та обговорення Книги другої «Індивідуальні трудові відносини» зазначеного законопроєкту.

 В його роботі  взяли участь: керівник ЦПД, перший заступник Голови Ради профспілок області Олександра Гринів, члени Центру  – заступник Голови обласної організації профспілки працівників освіти та науки Уляна Гураль, заступник Голови Ради профспілок області на громадських засадах, голова обласної організації профспілки працівників нафтогазової промисловості Тетяна Сульженко, а також запрошені голови обласних організацій профспілки - працівників охорони здоров’я Наталія Бирчак, освіти і науки Зоряна Король,  агропромислового комплексу Ганна Чорній; заступник голови, виконавчий директор обласної організації роботодавців Василь Скригунець, представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Івано-Франківській області Людмила Непийвода, і представник  Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці Зоряна Вань.     

За результатами консультацій та обговорення внесено ряд суттєвих правок, зауважень, доповнень, які в подальшому будуть оформлені в окремий документ та скеровані Федерації профспілок України та СПО об’єднань профспілок.

гринів

Учасники засідання також висловили повну підтримку позиції ФПУ щодо конструктивного діалогу у доопрацюванні проекту Трудового кодексу України із залученням провідних вітчизняних науковців, правників, експертів-практиків, фахівців ЄС та МОП.

Присутні висловили свою готовність взяти активну участь у напрацюванні узгодженого на рівні сторін соціального діалогу та всіх зацікавлених суб’єктів проекту Трудового кодексу, який базуватиметься на найкращих міжнародних і європейських стандартах у сфері праці.

Джерело: http://www.rpo.if.ua/index.php?act=page&id=3011

Рада профспілок Івано-Франківської області