photo 2024 02 07 13 03 02

6 лютого відбулася тематична зустріч-нарада з головами первинних організацій Профспілки працівників авіабудування та машинобудування України. Тема зустрічі: Основні новації Закону України «Про колективні угоди та договори». Запрошеним спікером на зустрічі був Олександр Шубін, заступник Голови ФПУ.

 

В межах теми була надана презентація хронології подій щодо розробки змін законодавства з колективно-договірного регулювання, позицію профспілкового руху з цього питання та відстоювання прав та законних інтересів працівників. 

Також в межах тематичної зустрічі були розглянуті питання ключових змін до порядку ведення колективних перемовин та укладення колективних договорів (КД); дія колективних договорів (наведено приклади норм КД, які можуть поширюватися лише на членів профспілок); колективні перемовини на галузевому рівні за відсутності повноважної сторони виконавчої влади (наведено варіації вирішення питання) та інші.


Зазначені тематичні питання є доволі актуальними і важливими для первинних організацій Профспілки. 
Особливо жваве обговорення викликали питання мотивації профспілкового членства через додаткові гарантії та права для членів Профспілки, які можуть бути закладені в КД без порушення чинного законодавства та Конвенцій МОП.
Учасники зустрічі висловлюють подяку Олександру Шубіну за змістовну та фахову презентацію актуальної інформації.

Після тематичної зустрічі відбулася робоча нарада з головами ПО ПАУ. Вів нараду Голова ПАУ Ярема Жугаєвич. Учасники наради обговорили актуальні проблемні питання, які виникають під час роботи, обмінялися досвідом роботи.

 

Профспілка працівників авіабудування

та машинобудування України