425425722 10232705470842019 4514688642740007609 n

Ми разом з однією з найпотужніших українських компаній з виробництва вікон та їх партнером – найбільшим виробником профілю для металопластикових вікон REHAU, а також з українською виробничою  компанією FRAM, 31 січня ц.р. розпочали масштабний проєкт з набору слухачів на курси неформального професійного навчання робітничим спеціальностям з подальшим працевлаштуванням на їх новий завод FRAM у м.Біла Церква.

 

У чому новизна – люди тепер не просто проходять навчання, а готуються зайняти конкретні робочі місця з набутими навичками, які потрібні роботодавцю. Для цього роботодавець інвестує свій час і капітал у навчання людей, а профспілка знаходить людей, які готові навчатись, відчувають потребу у робочому місці і нових навичках. Профспілка проводить також комунікацію з місцевими відділеннями Державного центру зайнятості, з органами державної влади та місцевого самоврядування, у т.ч. і військовими адміністраціями, щоб сформувати групи бажаючих опанувати нову спеціальність.

Ми спеціально разом з роботодавцем фокусуємось на увазі до жінок, як нових працівницях, і позиція роботодавця збігається з нашою, що гендерна рівність – не лише слова, а допуск жінок до тих робочих місць, на які раніше не завжди були їм доступні. Крім того, наразі жінки мають менше обмежень стосовно пересування Україною, за словами роботодавців, вони більш пильні і ретельні при виконанні виробничих операцій, що вимагають особливої моторики та уваги до дрібних процесів виробництва, відповідального відношення до якихось постійних не дуже привабливих виробничих завдань, які разом з тим мають перетворитись у якісну продукцію.

IMG 7693

Ми побачили соціальну відповідальність з боку німецького виробника профілів, дуже змістовна навчальна програма. Враховуючи те, що зараз підготовлені працівники потрібні багатьом роботодавцям у великій кількості і швидко, наше ноу-хау полягає не лише у змістовності навчання, але і в короткому терміні. Навчальна програма побудована так, щоб сфокусувати підготовку нових робітників за 10-15 днів максимум. 

Профспілка будівельників України намагається допомогти працівникам, які втратили роботу на своїх попередніх робочих місцях, чи секторах економіки, де вони  були зайняті, знайти себе у будівництві. Ми вважаємо, що будівництво – одна з найбільших галузей, що потребуватиме робочих місць, у найближчому майбутньому України і порятунок для робочої сили в нашій країні.

Ми закликаємо усіх кому потрібна робота слідкувати за появою оголошень стосовно неформальної професійної освіти на наших хабах. Нам потрібні будуть слухачі курсів за різним спеціальностями – від зварювальників, до штукатурів та складальників вікон. Лише у Білій Церкві нам потрібна ще майже сотня людей, яких ми разом з роботодавцями підготуємо.

ПРЕСЦЕНТР ФПУ