члени президії

На порядок денний було винесено  низку питань: Про поточну ситуацію в профспілці в умовах воєнного стану; Про виконання бюджету обласної організації профспілки працівників АПК та кошторису апарату обласної організації профспілки за 2023 рік та проекти бюджету та кошторису апарату профспілки на 2024 рік; Про затвердження зведеного статистичного звіту обласної організації профспілки за 2023 рік; Про затвердження плану роботи Ради обласної організації профспілки працівників АПК на 1 півріччя 2024 року. Всі ці питання обговорено, розглянуто і документально затверджено в установленому порядку.

У процесі обговорення, розкладено головні акценти в проведеній роботі.

Так, розглядаючи питання поточної ситуації в обласній організації профспілки працівників АПК її голова Ганна Чорній у своєму виступі наголосила, що нині, коли все українське суспільство працює на Перемогу, обласна профспілка АПК  не залишається осторонь. Проводиться певна волонтерська робота, проходять фінансові збори на ЗСУ, закуплено було замовлені воїнами тепловізори, тканина для плетення сіток; було сприяння в придбанні автівки для фронту тощо.

Також, вона поінформувала присутніх про стан профспілкового членства. Відзначено, що на жаль, є низка несприятливих умов, як то скорочення виробництва, низька заробітна плата, об’єднання профспілкових організацій тощо, що негативно впливає на членстсво в профспілці, воно зменшується. Однак ведеться роз’яснювальна робота, проводяться мотиваційні заходи, що дає позитивні результати.

ганна чорній

Серед інших визначальних тем, Ганна Чорній підкреслила, що нині актуальним для суспільства є питання прийняття Трудового кодексу. Профспілчани обласної організації галузевої профспілки разом з Радою профспілок області беруть активну участь в обговоренні проєкту Трудового кодексу, запропонованому Урядом України.  Наразі разом з фахівцями-правовиками обговорено Книгу другу, зі шести Книг, внесено ряд пропозицій.

Члени президії розглянули низку інших питань. Це й питання участі профспілки у Всеукраїнському  конкурсі малюнків з питань охорони праці.

Узгоджено плани на півріччя. Прийнято низку рішень.

Джерело: http://www.rpo.if.ua/index.php?act=page&id=3015

Рада профспілок Івано-Франківської області