Суми 1

15 лютого відбулась робоча зустріч голови Сумської обласної організації Профспілки працівників соціальної сфери України Наталії Хіляй з начальником відділення Національної служби посередництва і примирення в Сумській області Андрієм Фролковим.

На зустрічі обговорили стан соціально-трудових відносин в установах соціальної сфери області, основні тенденції його розвитку та можливі причини ускладнення.

Наталія Хіляй наголосила, що на сьогоднішній день найгостріша проблема – низький рівень заробітної плати медичного персоналу інтернатних установ, робота яких супроводжується високим навантаженням. Як наслідок, відбувається плинність кадрів в установах соціальної сфери. Також поінформувала про заходи, які вживаються Профспілкою з метою покращення стану соціально-психологічного клімату в трудових колективах вищезазначених установ.

У свою чергу, Андрій Фролков наголосив на необхідності поглиблення взаємодії між відділенням НСПП та обласною організацією Профспілки з метою упередження загострення стану соціально-трудових відносин, вирішення розбіжностей між сторонами цих відносин виключно у межах правового поля, та надав роз’яснення окремих положень Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)».

За результатами зустрічі досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці з метою зменшення соціальної напруги в трудових колективах установ соціальної сфери.

Профспілка працівників соціальної сфери України