1 260224

У рамках виконання Меморандуму про співпрацю та взаємодію між Державною службою України з питань праці та Профспілкою працівників соціальної сфери України відбулася робоча зустріч заступника голови Профспілки Оксани Мафтуляк, голови Київської обласної організації Профспілки Валентина Завадського з першим заступником начальника Центрального міжрегіонального управління Держпраці Андрієм Харченком та заступником начальника управління – начальником відділу західного напрямку управління інспекційної діяльності у Київській області Центрального міжрегіонального управління Держпраці Людмилом Дудар.

Тема зустрічі - співпраця з питань надання членським організаціям Профспілки психосоціальної підтримки на робочому місці в умовах воєнного й післявоєнного часу з метою формування психологічно безпечного середовища, запобігання емоційному та професійному вигоранню працівників соціальної сфери, управління стресом та навчання навичкам психологічного відновлення.

Обговорили перелік підприємств, установ та закладів, що знаходяться в сфері діяльності Профспілки, де є першочергова необхідність проведення фахівцями Держпраці тренінгів з психосоціальної підтримки на робочому місці.

Також під час зустрічі звернули увагу на окремі положення Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», питання щодо дотримання вимог законодавства про працю та домовилися про організацію спільної роботи з цього напряму.

Профспілка працівників соціальної сфери України