20240226 111643

26 лютого 2024 року відбулося засідання Президії  Федерації профспілок області, на якому розглянуто питання про стан виробничого травматизму на підприємствах Вінницької області у 2023 році та шляхи його попередження.

В засіданні Президії ФПО взяли участь Олена Корчака – начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області, Олег Ковель – заступник начальника відділу з питань безпеки праці управління інспекційної діяльності у Вінницькій області Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці.

Відкрив та вів засідання Микола Колесник - Голова Федерації профспілок області, який зазначив, що у сучасному світі вкрай важливими та актуальними для підприємств усіх форм власності є питання створення безпечних умов праці через впровадження безпечних для життя та здоров’я працівників технологічних процесів. Охорона праці є одним з найбільш важливих аспектів соціальної політики профспілкових організацій.

З інформацією «Про стан виробничого травматизму на підприємствах Вінницької області у 2023 році та шляхи його попередження» виступив Олександр Волинець – головний технічний інспектор праці Апарату ФПО, який проаналізував стан виробничого травматизму в області,  основні причини та заходи щодо попередження нещасних випадків, а також роль представників профспілок щодо дотримання прав та забезпечення соціального захисту потерпілих на виробництві.

DSC 0263

Олена Корчака - начальник ГУ ПФУ у Вінницькій області Оленою Корчакою поінформувала присутніх щодо страхових відшкодувань потерпілим внаслідок нещасних випадків на виробництві  та професійних захворювань.

Олег Ковель  -заступник начальника відділу з питань безпеки праці управління інспекційної діяльності у Вінницькій області Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці,   у своєму виступі зосередив увагу на здійсненні державного нагляду і профілактиці виробничого травматизму в умовах воєнного стану.

Після конструктивного обговорення Президія ФПО ухвалила відповідну Постанову.

Микола Колесник підвів підсумки засідання Президії ФПО, подякував членським організаціям за активну роботу щодо попередження нещасних випадків на виробництві в умовах воєнного стану.

DSC 0337

Федерація профспілок Вінницької області