1 290224 012

28 лютого в приміщення Ради профспілок Івано-Франківської області відбулося засідання Президії з порядком денним:

1.Про зведені статистичні дані членських організацій Ради профспілок області за 2023 рік.

2.Про стан виробничого травматизму на підприємствах області за 2023 рік.

3.Про скликання чергового засідання Ради профспілок області.

4.Про виконання бюджету Ради профспілок області за 2023 рік та проєкт бюджету на 2024 рік.

Засідання відкрив і проводив Голова Ради профспілок області Володимир Уєвич, який зазначив, що звітний період, характеризувався складними умовами, які мали негативні наслідки для трудових колективів і членів профспілок. Впродовж минулого року чисельність членів профспілок зменшилась на 9249 осіб. У зв’язку з реформою в лісовому господарстві згідно з рішенням Центрального комітету обласна організації лісового господарства (17 первинок з чисельністю 2528 членів) перейшла до Львівської обласної організації. Припинила діяльність обласна організація профспілки працівників автотранспорту та шляхового господарства (12 організацій з чисельністю 773 особи). Попри загальне скорочення чисельності членів профспілок рівень охоплення профспілковим членством на підприємствах в організаціях та установах, де діють профспілкові організації, становить 72,1%.

З інформацією про стан виробничого травматизму на підприємствах області за 2023 рік виступив головний технічний інспектор праці Ради профспілок області Володимир Могильовський. Незважаючи на те, що в 2023 році кількість нещасних випадків зменшилась на 16,7%, третя частини з них – з смертельним наслідком. Позитивним є той факт, що на підприємствах і в установах, охоплених профспілковим членством, виробничий травматизм зменшився на 27 %.

2 02202247

За результатами обговорення питань порядку денного прийнято відповідні Постанови Президії Ради профспілок області.

Крім того, членів Президії поінформовано про внесок профспілкових організацій області в наданні допомоги Силам оборони країни, мобілізованим членам профспілок та їхнім родинам. З початку війни Радою профспілок області та її членськими організаціями перераховано понад 31,5 млн. грн. на допомогу ЗСУ і силам територіальної оборони, 11218 спілчанам надано фінансової допомоги з бюджетів профспілок на загальну суму майже 37,9 млн. грн., для           6496 мобілізованих працівників - членів первинних організацій профспілок області на придбання обмундирування і ліків залучено коштів роботодавців на суму 77,4 млн. гривень. Профспілками області перераховано власних коштів на придбання 105 дронів, 97 автомобілів і паливно-мастильних матеріалів, 37 павербанків, укомплектовано 430 Великодніх кошиків, 1925 новорічних і різдвяних подарунків. Здійснюється робота з міжнародними партнерами, результатом якої стало спрямування 372,7 тис. гривень гуманітарної допомоги, зокрема, від Фонду солідарності ФПУ, Європейської конфедерації профспілок, Союзу українців Румунії, профспілкові організації компанії ТАРКЕТТ (Франція, Швеція, Польща), профспілки працівників індустрії телекома Японії.

Працівники членських організацій Ради профспілок області долучалися до волонтерської роботи, зокрема, організовували власне виготовлення харчових наборів, збір теплих речей, виготовлено 820 маскувальних сіток, 14010 окопних свічок.

Розглянувши пропозицію ФПУ про підтримку ініціативи всеукраїнських профспілок щодо збору коштів на допомогу ЗСУ, прийнято рішення надати безповоротну фінансову допомогу шляхом перерахунку коштів на придбання квадрокоптера.

4 022423290224 05

Рада профспілок Івано-Франківської області