IMG 1092

14 березня, напередодні свого професійного свята, Дніпропетровський обком профспілки працівників ЖКГ, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення  звітував на пленумі про минулорічні результати  роботи.  А працювати комунальникам нерідко доводилось  під постійними ворожими  обстрілами й  з ризиком для життя, особливо у Нікополі, Марганці, Кривому Розі, Синельниково.  

      Головні зусилля у цей складний воєнний час, як зазначила в доповіді голова обкому Анастасія Демідова, спрямовувались на сприяння стабільній роботі і збереження підприємств, посилення соціально-економічного захисту працівників, надання допомоги нашим Збройним Силам, сім’ям мобілізованих і постраждалим при виконанні службових обов’язків працівникам галузі.

   Одним з основних напрямів діяльності було встановлення регуляторів оплати праці в галузі, які підвищували її рівень в порівнянні з державними нормами та гарантіями. В галузевих, територіальних угодах, колективних договорах завдяки наполегливості профспілки були встановлені чіткі коефіцієнти співвідношень з оплати праці, які є нормами прямої дії і сприяють підвищенню рівня оплати праці працівників основних професій в порівнянні з державними гарантіями у 2-2,5 рази. Додатковим матеріальним стимулятором стало й активне проведення галузевих оглядів. Як результат – зростання 2023 р. у порівнянні з 2022 р. середньої зарплати більш ніж на 17 % (15 560 грн.).

IMG 1090

   Пріоритетними залишаються й питання охорони праці, правового захисту, підвищення кваліфікації профактиву, оздоровлення трудящих. Вдалося в цілому, майже без втрат, домогтися збереження профспілкових рядів. Обласна організація та її членські організації надають значну допомогу нашим воїнам, зокрема, взявши шефство над військовими частинами.

   Все це стало можливим також завдяки ефективній системі соціального діалогу (на пленумі, зазначимо, було чимало керівників підприємств, заступник галузевого департаменту ОВА Володимир Верхотурцев та голова галузевої організації роботодавців Віталій Кіряш).

      Після обговорення учасники пленуму ухвалили рішення з конкретними формулюваннями, спрямоване на активізацію роботи профорганізацій з посилення захисту працівників галузі, зокрема, шляхом вдосконалення соціального діалогу і колдоговірної роботи як головних інструментів забезпечення гідного рівня оплати й охорони праці, надання додаткових пільг і гарантій.

     Ефективну, плідну роботу обласної організації відзначив у своєму виступі присутній на пленумі голова ЦК профспілки Олексій Романюк. За багатьма напрямами вона є провідною в Україні. О.Романюк також поінформував присутніх про ті головні завдання, які вирішує зараз галузева профспілка, міжнародну допомогу колег. Прикладом для наслідування назвав він й велику патріотичну роботу дніпропетровців з підтримки українських воїнів, щоденний героїзм працівників галузі області, які в складних умовах сумлінно виконують свої виробничі обов’язки. Голова ЦК привітав членів профспілки з професійним святом і побажав їм нових трудових успіхів.

IMG 1202

     Дуже зворушливими були й привітання від військових, підшефних обласної галузевої профспілки – командира частини полковника медичної служби Ярослава Било та керівника підрозділу іншої частини старшого лейтенанта Володимира Місько, який, до речі, працював до війни у профспілці освітян. Він подарував обкому прапор свого підрозділу.

    В роботі пленуму також взяли участь та привітали комунальників зі святом голова Дніпропетровського облпрофоб’єднання Анатолій Яловий та ветеран профспілок, колишній голова облпрофцентру Віталій Дубіль, голова ЦК профспілки працівників Космомашу Віктор Гармаш, генеральний директор ТОВ «Санаторій «Курорт Орлівщина Олександр Андрієнко.

   Звичайно, напередодні професійного свята не обійшлось й без численних нагород кращим профспілковим працівникам та активістам.

Детальніше: http://www.doop.dp.ua/news/1154-e-robota-e-j-rezultat

IMG 1118                          

   Прес-центр Дніпропетровського облпрофобєднання