IMG 3822
28 березня в Будинку профспілок в м.Ужгород відбулося засідання Закарпатської обласної Ради профспілок.
Про зміни у складі обласної Ради профспілок, Контрольно-ревізійної комісії та постійних комісій проінформувала голова Мандатної комісії Діана Гондорчин.
З інформацією "Про роботу Президії у 2023 році, завдання профспілкових організацій щодо сприяння сталій роботі економіки в умовах воєнного стану та забезпечення трудових і соціально-економічних прав та гарантій працівників" виступив голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський.
IMG 3808
Ведучи мову про соціальний діалог, він підкреслив, що облпрофрадою за період воєнного стану укладено 9 Угод про співпрацю, створено спільний представницький орган профспілок, метою роботи якого є взаємодія з територіальними громадами.
На засідання були запрошені соціальні партнери профспілок. Про дієву співпрацю з облпрофрадою, обласними організаціями галузевих профспілок, виконання спільних Угод вели мову заступник начальника Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Віктор Погар та начальник відділення НСПП в Закарпатській області Роман Котляров.
IMG 3841
Заступниця директора Департаменту економічного та регіонального розвитку Закарпатської ОВА Мирослава Фатула у своєму виступі наголосила, що найближчим часом буде підписано Меморандум про співпрацю між обласною військовою адміністрацією і обласною радою професійних спілок, проєкт якого вже узгоджено сторонами.
Подальшим кроком розвитку соціального діалогу у Закарпатті стане відновлення роботи обласної тристоронньої соціально- економічної ради за пропозицією профспілок і роботодавців.
Голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров'я Володимир Турок акцентував увагу на проблемах своєї галузі в період її реформування, соціально-економічному захисті працюючих в закладах охорони здоров'я.
На думку галузевої профспілки, важко пояснити той факт, що в цей час в області ніяк не вирішиться питання заповнення вакантної посади керівника Департаменту охорони здоров'я ОВА.
IMG 3844
Питання розвитку спортивної роботи, й зокрема, в територіальних громадах, підготовки спортивного резерву порушив у своєму виступі голова обласної організації ВФСТ "Колос" Василь Хмельницький.
Зі Звітом про виконання бюджету облпрофради за минулий рік та затвердження бюджету на 2024 рік виступив Юрій Іваньо – заступник голови постійної комісії обласної Ради з питань фінансово-бюджетної роботи.
З обговорених питань прийнято відповідні постанови.

IMG 3855IMG 3810
Сергій Баранчиков,