20240416 102443

16 квітня відбулось засідання Виконкому Об’єднання профспілок Харківської області (офлайн+онлайн) під головуванням Голови ОПХО Сергія Тесленка.

         Перед початком засідання Сергій Анатолійович привітав голову Харківського обласного комітету профспілки працівників нафтової та газової промисловості Івана Чепіля з 50-ти річним ювілеєм та побажав здоров’я, успіхів та натхнення в роботі на благо людини праці.

З першим питанням порядку денного «Про затвердження плану заходів із відзначення Дня охорони праці у 2024 році» виступав провідний інспектор з питань охорони праці та здоров’я відділу соціально-економічних, правових питань та охорони праці ОПХО Євген Жернов. В своїй доповіді він зазначив, що в умовах війни тисячі підприємств, установ та організацій Харківщини, незважаючи на безпекові ризики, продовжують працювати, оскільки їхня робота є основою економічної стабільності України та звернув увагу на необхідність привернення уваги кожного роботодавця і працівника до зниження рівня виробничих ризиків в умовах воєнного стану шляхом профілактики травматизму і професійних захворювань, формування свідомого ставлення суспільства до культури безпеки праці. Він також представив План заходів Об’єднання профспілок Харківської області, його членських організацій з відзначення Дня охорони праці у 2024 році, до якого ввійшла низка організаційних заходів та акцій з привертанням уваги до теми безпеки праці в умовах воєнного стану та в рамках Дня охорони праці, які проводитимуться членськими організаціями ОПХО, а також спільно з роботодавцями, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Сергій Тесленко додав, що розробляючи план, була сконцентрована увага саме на зусиллях щодо збереження життя та здоров’я працівників. Адже найголовніше – це життя і здоров’я людей, особливо в дуже непрості часи російської агресії.

Друге питання  «Про Меморандум про співпрацю між Благодійною організацією «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ПІКСЕЛЬ.ЮА» та Об’єднанням профспілок Харківської області» довів до присутніх Голова ОПХО Сергій Тесленко, який довів інформацію щодо цієї благодійної організації та її діяльності. Метою співпраці між Благодійною організацією «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ПІКСЕЛЬ.ЮА» та Об’єднанням профспілок Харківської області є здійснення спільних заходів та реалізації проектів для надання допомоги Об’єднанню профспілок Харківської області у відбудові будівлі Палацу Праці, що постраждав внаслідок збройної агресії російської федерації, реалізації проектів для надання допомоги, відновлення культурної, історичної і архітектурної спадщини, її охорони та розвитку територіальних громад. Рішення Виконкому з цього питання було прийняте одноголосно.

Головуючий виніс на розгляд членів Виконкому ОПХО договір про виконання робіт з розробки проектно-кошторисної документації на ревіталізацію – реставріційний ремонт будівлі Палацу Праці Об’єднання профспілок Харківської області. А наші партнери по відродженню Палацу Праці – представники фірми ТОВ «МТМ- ІНДАСТРІ» презентували проект відновлення будівлі, яка включає в себе розробку науково-проектної та кошторисної документації, ремонт пошкодженої частини споруди з усуненням пошкоджень і руйнувань, будови внутрішнього двору та загальної реставрації будинку. Рішення і з цього питання прийнято одноголосно.

На цьому засіданні також було розглянуто питання «Про узгодження умов надання в оренду приміщень Палацу Праці». Виконком Об’єднання профспілок Харківської області надав згоду Підприємству «Палац Праці» ОПХО укласти відповідні договори з орендаторами.

На завершення засідання Голова ОПХО Сергій Тесленко проінформував членів Виконкому щодо запланованих заходів Федерації профспілок України, які відбуватимуться найближчим часом.

20240416 101509

Об’єднання профспілок Харківської області