360 240 1695300272 427
"Для забезпечення належного соціального захисту ветеранів війни потрібно створити профспілки по кожному окремому роду військ, які б враховували і відстоювали конкретні потреби військовослужбовців", - про це на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України сказав голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

 

«Зараз ми підтримуємо, любимо військових, бо ми від них залежимо. Але треба думати, що буде далі. На мою думку, повинні бути створені профспілки по кожному окремому роду військ: піхота, льотчики, морпіхи і таке інше. Вони мають систематизувати потреби ветеранів, які стосуються цілого комплексу питань соціального захисту: від надання медичних послуг – до працевлаштування. А владі треба до них дослухатися і враховувати їхні побажання», - сказав В.Кім.

За його словами, на рівні держави потрібно розробити комплексну програму, де мають бути виписані всі питання стосовно соцзахисту. Серед них - забезпечення преференцій для бізнесу, який працевлаштовує ветеранів, щоб підприємцю було вигідно це робити.

В.Кім також додав, що коли буде політична воля і фінансовий ресурс, то на місцях будуть цю програму виконувати (джерело: https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3851735-dla-socialnogo-zahistu-veteraniv-potribno-stvoriti-profspilki-po-koznomu-okremomu-rodu-vijsk-kim.html).

- Супер! Так само дійшли до потреби самоорганізації працівники, щоб захищати свої трудові права та соціально економічні інтереси, обʼєднавшись в професійні спілки, - прокоментував зазначену новину на власній сторінці у Фейсбук Голова ФПУ Григорій Осовий. - Вже рік у складі Федерації профспілок України перебуває Профспілка захисників, ще декілька організацій у стані формування . Разом - переможемо!

 

Довідково:

Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України створений Указом Глави держави у лютому 2021 року, як майданчик для взаємодії центральних органів влади та місцевих громад, щоб допомагати розвʼязати нагальні проблеми регіонів.

 

Пресцентр ФПУ