НСПП

2 лютого 2016 року відбулась робоча зустріч Голови Об’єднання профспілок Харківської області С.А. Тесленка із начальником відділення НСПП в Харківській області С.М. Лайковим.

У ході зустрічі підбито підсумки співпраці Об’єднання профспілок Харківської області та Відділення упродовж 2015 року. В рамках взаємодії відбувався постійний обмін інформацією, проводились спільні наради, семінари, зустрічі, велась робота щодо реалізації та проведення організаційних заходів із виконання положень Закону України «Про соціальний діалог в Україні». Усі заходи здійснювались відповідно до Угоди про співпрацю між Об’єднанням профспілок Харківської області та Відділенням НСПП в Харківській області від 13 квітня 2011 року.

Розглянуто стан соціально-трудових відносин в професійно-технічних навчальних закладах області, розглянуто проблемні питання щодо фінансування закладів та перспективи їх вирішення. Досягнуто домовленість про обмін інформацією та подальші спільні дії, спрямовані на недопущення загострень стану соціально-трудових відносин в професійно-технічних навчальних закладах області.

Також обговорено підсумки розгляду колективного трудового спору (конфлікту) між Спільним представницьким органом репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні та Спільним представницьким органом сторони роботодавців на національному рівні, прийнято до уваги рекомендації НСПП щодо забезпечення виконання рішення Трудового арбітражу з розгляду конфлікту. Сторони дійшли згоди стосовно проведення (за окремим затвердженим графіком) зустрічей фахівців Відділення з представниками Об’єднання профспілок Харківської області, галузевих профспілкових організацій та головами профспілкових комітетів підприємств, організацій, установ з метою вжиття заходів для погашення заборгованості із заробітної плати та проведення відповідної роботи з керівниками підприємств, що належать до сфери їх впливу.

Оксана Базій,

головний спеціаліст сектора правового забезпечення відділення НСПП в Харківській області