09626659

 

17 вересня 2013 року у Федерації профспілок України відбулась нарада по обговоренню пропозицій до проекту Закону України про Загальнодержавну соціальну програму розвитку фізичної культури і спорту на 2013-2017 роки, (реєстр.№2629).

 

Головував на нараді заступник Голови ФПУ Євген Драпятий .

 

Участь у нараді прийняли голови та заступники голів всеукраїнських фізкультурно-спортивних товариств «Україна», «Спартак» та «Колос».

 

Вищевказаний законопроект був розглянутий Верховною Радою України

5 вересня 2013 року та прийнятий у першому читанні. Нараз проходить доопрацювання цього важливого законопроекту.

 

Керівники фізкультурно-спортивних товариств обговорили та підтримали пропозиції Федерації профспілок України до проекту Закону України про Загальнодержавну соціальну програму розвитку фізичної культури і спорту на 2013-2017 роки.

ФПУ пропонує:

- щорічно заслуховувати на спільних зборах стан розвитку фізкультури та спорту на підприємствах, в установах, організаціях;

- зберегти часткове фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності;

- за рахунок державного та місцевих бюджетів часткову фінансову підтримку будівництва реконструкції, капітального ремонту спортивних споруд (учбово-спортивних баз, дитячо-юнацьких спортивних шкіл) всеукраїнських фізкультурно-спортивних товариств у яких займаються спортом діти, підлітки та молодь територіальних громад населених пунктів та передбачити пільги по земельному податку і комунальним послугам;

- розвивати систему договірних засад по співпраці органів виконавчої влади у сфері фізичної культури і спорту з однієї сторони та репрезентативними всеукраїнськими профспілками і територіальними об’єднаннями організацій профспілок з іншої сторони.

 

Прийняття загальнодержавної спортивної програми наразі дуже актуальне, адже дія минулої програми закінчилась у 2011 році.                                      

 

Також були обговоренні проблемні питання часткового фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

 

Керівники фізкультурно-спортивних товариств просять профспілки підтримати зміни до порядку фінансування ДЮСШ, які засновані товариствами, через центральні ради цих ФСТ. Ці зміни дадуть змогу Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності з 2014 року фінансувати спортивні школи товариств через їх центральні ради. Інші школи, не підпорядковані ФСТ, як і зараз будуть фінансуватись через обласні відділення виконавчої дирекції Фонду.

 

Для більш детального ознайомлення пропонуємо переглятути:

- Проект Закону України про Загальнодержавну соціальну програму розвитку фізичної культури і спорту на 2013-2017 роки, (реєстр.№2629);

- Пропозиції Федерації профспілок України до вказаного законопроекту.

 

Департамент розвитку профспілкового руху ФПУ