IMG 2355

 

Триває обговорення проекту Стратегії модернізації Федерації профспілок України, її членських організацій.

 

18 листопада під головуванням заступника Голови ФПУ Євгена Драпятого відбулося засідання робочої групи, яка проаналізувала пропозиції і зауваження до Стратегії, надані членськими організаціями після червневого засіданні Ради ФПУ. Тоді члени Ради ухвалили відповідну постанову, згідно з якою було вирішено взяти проект документу за основу і винести його на обговорення широкого профспілкового активу.

Члени робочої групи констатували, що динамічні зміни, які останнім часом відбуваються в українському суспільстві, суттєво впливають на розвиток профспілкового руху. Стратегія має визначати орієнтири, за якими розвиватимуться профспілки, їх місце у сучасному суспільстві та бути спрямованою на зміцнення структури Федерації, її єдності, як організації, що об’єднує мільйони спілчан.

 

IMG 2361

 

Є. Драпятий підкреслив, що сьогодні профспілки є дієвим інститутом громадянського суспільства, на досвід якого потрібно спиратися державі у процесі проведення всебічних реформ. Профспілки потрібно цінувати, - сказав зступник Голови ФПУ. - Для нас пріоритетом завжди була і є людина праці, далі – створення умов для професійної реалізації кожного працівника, а також – захист національного виробника. – Ми – лобісти національної економіки, – наголосив він.

Серед завдань, що потрібно вирішувати за допомогою Стратегії учасниками дискусії було названо організація постійного навчання профактиву, більш активна роль профспілок у суспільно-політичному житті, а також формування власної, профспілкової ідеології, спрямованої на забезпечення гідного рівня життя людини праці та поваги до неї з боку держави і роботодавців.

Робота над структурою та змістом Стратегії вирішено продовжити з метою надання документу конкретики та відповідності реалізації Програмних резолюцій, прийнятих VI З'їздом ФПУ.

 

IMG 2365

 

IMG 2372

 

 

IMG 2364

 

IMG 2363

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ