arton23398 832a9

Профспілкова група Співдружності об'єднує профспілки країн Співдружності націй, до складу яких входить понад 70 мільйонів членів. Ми є частиною Міжнародної конфедерації профспілок, що представляє 200 мільйонів членів у 164 країнах та територіях.

Ми вітаємо наміри, висловлені в заяві (особливо щодо сприяння багатосторонньому розвитку, підтримки ВООЗ та загального охоплення охороною здоров'я, боргової стабільності, гендерної рівності та гідної праці). Викликає стурбованість те, що в заяві відсутні посилання на необхідність забезпечення соціального захисту, особливо тих, хто зайнятий в неформальному секторі, і містяться лише обмежені зобов'язання щодо захисту робочих місць.

У дусі пошуку позитиву, а не критики, заява демонструє, що Співдружності легше висловити загальні погляди на політику, ніж переконатися, що вони реалізовуються, що вживаються кращі дії. Було б добре, щоб Співдружність націй сприяла позитивним змінам у багатосторонньому середовищі (враховуючи, що в Співдружності представлені п’ять країн «групи двадцяти», 2 країни «групи семи» та майже третина країн-членів ООН) та заохочувала країни-члени через багатосторонні органи або самостійно просувати права на робочих місцях, соціальний захист та рівність.

Ми також зазначаємо, що сказане в заяві не стосується багатьох країн-членів Співдружності, зокрема Індії, де уряд здається відданий зовсім іншим цінностям у царині гідної праці, толерантності та поваги.

Детально

Переклад -

Департамент міжнародних зв'язків апарату ФПУ

Джерело:

Сайт ITUC