630

Приєднуйтесь до заходу EPIC, щоб пришвидшити прогрес у напрямку зменшення гендерних розривів у оплаті праці!

 

З нагоди відзначення 18 вересня першого Міжнародного дня рівної оплати праці Міжнародна коаліція за рівну оплату праці (EPIC) проведе онлайн захід з метою обміну ідеями та свідченнями того, як можна ефективно боротися з гендерною дискримінацією, та заклику до подальших дії для досягнення рівної оплати праці однакової цінності.

Незважаючи на десятиліття прогресу в участі жінок в освіті та ринку праці, законодавчих досягнень, політичних дій та активізму, жінки в усьому світі продовжують заробляти менше, ніж чоловіки. В середньому у світі розрив у заробітках між чоловіками та жінками становить близько 20%. Більше того, пандемія COVID-19 загострила гендерну нерівність на роботі та вдома. Жінки становлять більшість серед працівників передової лінії у секторах охорони здоров'я та соціального обслуговування; на плечі жінок лягла значна частина додаткової неоплачуваної роботи, спричиненої закриттям шкіл та дитячих садочків; жінки стикаються з більшим ризиком втрати роботи. Крім того, у країнах, що розвиваються, жінки є однією з найбільш вразливих груп у неформальній економіці без доступу до соціального захисту та національних пакетів стимулювання у відповідь на COVID-19.

Політики, роботодавці, профспілки та інші зацікавлені сторони повинні спільно працювати заради зменшення гендерної нерівності. Тому в онлайн заході EPIC з нагоди першого Міжнародного дня рівної оплати праці візьмуть участь представники різних зацікавлених сторін: Саміра Ахмед, журналістка Бі-Бі-Сі, яка подала в суд на Бі-бі-сі згідно із Законом про рівну оплату праці Великобританії; професор Гарвардського університету та академічний декан Айріс Бонет, яка чимало писала з питань гендерної рівності; дворазова переможниця кубку світу та олімпійська чемпіонка, американська футбольна зірка Меган РапіноКрістін Скоген Лунд, внесена до списку «Fortune» 50 найвпливовіших жінок у бізнесі; марокканська профспілкова активістка Надія Субат(Демократична конфедерація праці Марокко CDTL), якій вдалося домогтися, щоб до колективних переговорів були залучені жінки із сільськогосподарського сектору, щоб боротися за рівну оплату праці; Торстейн Віолундссон з Ісландії, який відіграв вирішальну роль у затвердженні національного стандарту з рівної оплаті праці в країні; Сільвія Дюррер, директор Федерального відомства Швейцарії з питань гендерної рівності та голова керівного комітету EPIC, який виступить із загальним закликом до дій. Секретаріат EPIC представлятимеГай Райдер, Генеральний директор МОП, Фумзіле Мламбо-Накука, Виконавчий директор «ООН-Жінки», таАнджел Гуррія, Генеральний секретар ОЕСР. Модератором дискусії буде Нозіфо Тшабалала, чий журналістський досвід охоплює питання політичної економії, фінансування розвитку та ґендерну проблематику.

Будь ласка, приєднуйтесь до нашого заклику до спільних зусиль, спрямованих на сприяння рівній оплаті праці однакової цінності, та активізацію зусиль з подолання гендерного розриву в оплаті праці. Тільки разом ми зможемо забезпечити, що зусилля з реагування та відновлення призведуть до побудови більш інклюзивного та справедливого світу праці.

Деякі практичні деталі:

Захід відбудеться англійською мовою з синхронним перекладом на арабську, французьку, російську, іспанську мови та міжнародну мову жестів.

Дата: п'ятниця, 18 вересня 2020 р

Час: 16:00-17:30 (за Києвом).

 Департамент міжнародних зв'язків апарату ФПУ