20201103 161000

3 листопада 2020 року Голова ФПУ Григорій Осовий зустрівся з Директором Центру Солідарності Американської федерації праці - Конгресу виробничих профспілок Станіславом Ченюхом на його прохання.

У центрі обговорення була ситуація, пов'язана з забезпеченням захисту працівників під час пандемії, необхідністю віднесення законодавства з охорони праці до основоположних прав трудящих. Міжнародна організація праці (МОП) звернулася до урядів країн із закликом вжити заходів для профілактики і контролю поширення COVID-19 на робочих місцях. 

Голова ФПУ наголосив, що всі роботодавці мають проводити моніторингову  оцінку ризиків і забезпечувати на своїх підприємствах найсуворіше дотримання правил охорони праці для того, щоб звести до мінімуму небезпеку зараження працівників коронавірусом.

20201103 162458

Учасники зустрічі також обговорили питання реформування трудового та профспілкового законодавства. Сторонами підкреслювалась необхідність суворого дотримання норм конвенція МОП та міжнародних зобов'язань у рамках Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Григорій Осовий поінформував про хід звітно-виборної кампанії в членських організаціях ФПУ. Проведені вже 9 з’їздів всеукраїнських профспілок і 7 конференцій територіальних профоб’єднань, які засвідчили не залежно від умов адаптивного карантину готовність і мобілізацію профактиву активно захищати трудові права працівників. Про проведення зустрічі з Прем’єр-міністром України, поновлення діяльності робочої комісії  по ліквідації заборгованості з заробітної плати, законодавчого розблокування виплат  Фонду соціального страхування  на спеціальну медичну допомогу та догляд, реабілітацію в санаторно-курортних умовах для застрахованих осіб.

20201103 172924

Обговорено широке коло питань щодо солідарності міжнародних партнерів у захисті прав українських трудових мігрантів на іноземних ринках праці шляхом впровадження Міжнародної системи профспілкового захисту.

За активну співпрацю Григорій Осовий вручив Подяку Голови ФПУ  Центру Солідарності АФП-КВП його директору Станіславу Ченюху.

Сторони домовилися про подальшу взаємодію у захисті трудових та профспілкових прав.

20201103 160416 1

 20201103 173316

Прес-центр ФПУ