stop violence against women

Європейська конфедерація профспілок серйозно стурбована рішенням президента Туреччини вивести свою країну з Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами. Це дуже ретроградний крок. ЄКП закликає уряд переглянути це рішення та підтвердити свої міжнародні зобов'язання захищати права людини жінок та дівчат та всіх громадян.

Заступник Генерального секретаря ЄКП Естер Лінч заявила: «Це величезний удар по надіям та правам жінок у Туреччині та зменшує контроль з боку турецької влади, яка повинна впроваджувати політику та послуги з метою захисту жінок від насильства та запобігання насильству проти жінок.

У 2019 році лише в Туреччині було принаймні 430 убивств жінок, зумовлених їхньою статтю. Пандемія COVID-19 спричинила незаперечне різке зростання домашнього насильства у всьому світі. Це болісний сигнал для турецьких жінок і дівчат.

Час проголошення цього рішення, в розпал засідання Комісії ООН зі статусу жінок, є навмисною провокацією і черговою атакою на міжнародне співробітництво».

Стамбульська конвенція – це перший в світі спільний зобов’язуючий документ стосовно боротьби та запобігання насильству щодо жінок, починаючи від дитячих шлюбів, зґвалтування в шлюбі, домашнього насильства до каліцтва жіночих статевих органів.

Джерело:

https://bit.ly/3r8RW0s