Безымянный

26-27 травня Голова ФПУ Григорій Осовий, як титулярний член Генеральної ради Міжнародної конфедерації профспілок, взяв участь у її черговому засіданні, яке проходило в онлайн форматі.

Протягом двох днів профспілкові лідери з усього світу обговорили участь профспілок у 109-й сесії Міжнародної конференції праці, поточні виклики перед профспілками, підготовку до 5-го Всесвітнього конгресу МКП, що відбудеться наступного року, заслухали звіти Молодіжного та Жіночого комітетів МКП.

Особлива увага була приділена ситуації з правами трудящих та профспілок в Україні, Білорусі та Палестині.

У своєму виступі перед членами Генеральної ради МКП очільник ФПУ проінформував про підсумки 8-го з'їзду ФПУ та прийняті на ньому рішення, зокрема про Стратегію діяльності на наступні п'ять років «Час дій і якісних змін» та Заяву про припинення наступу на трудові права працівників та профспілки. Григорій Осовий подякував Генеральному секретарю МКП Шаран Барроу та Генеральному секретарю ЄКП Луці Вісентіні за змістовні та мобілізуючі виступи перед учасниками з'їзду, а також національні профоб'єднання зарубіжних країн за підтримку та солідарність в цей нелегкий для ФПУ та всіх українських трудящих період.

Голова ФПУ зазначив, що за декілька днів до з'їзду ФПУ і її членські організації отримали від силових органів запити про надання інформації щодо анкетних та контактних даних усіх осіб, які мають намір взяти участь в з'їзді ФПУ. Подібні кроки розглядаються ФПУ як спроби втручання у внутрішні демократичні процеси та тиску на делегатів з’їзду.

Перший же робочий день після з'їзду розпочався з візиту силовиків до Будинку спілок, обшуків у приміщеннях Федерації профспілок України та вилучення документів.

«Як відомо, ДБР повинно займатися державними злочинами. Невже прийняті напередодні рішення делегатами з'їзду ФПУ становлять загрозу для державної безпеки України? Мені, здається, навпаки. Вони покликані стабілізувати соціально-економічну ситуацію в країні. Ми будемо оперативно інформувати МКП про розвиток подій і сподіваємося на вашу солідарність і підтримку», - наголосив Григорій Осовий.

 20201116 151622

Федерація профспілок України