01 100823 040923 190923 220923
Важлива боротьба в підтримку боротьби України проти агресії рф розвернулась в профспілках Сполученого Королевства. Прогресивна більшість конгресу TUC (Конгресу Британських Профспілок) проголосувала за Резолюцію щодо України, якій протидіє старий клин впливу комуністичної партії Британії та агенти впливу рашистської ідеології «давайте задобримо путіна новими землями - і мир запанує».
 
Боротьба за резолюцію по Україні має тим більше значення, що TUC є основою для Лейбористської партії ВБ, яка ймовірно отримає більшість на наступних виборах парламенту та сформує уряд.
Сильна резолюція за перемогу України гарантує стале відношення щодо збройної та фінансової допомоги, гуманітарних питань та відношення до біженців. Як зазначає Крістофер Форд, секретар Кампанії солідарності з Україною, - "щоб вплинути на український вектор політики партії та нового лейбористського уряду, українці у Великій Британії повинні залучатися до профспілок і ширшого робітничого руху".
 
Нагадуємо, що більшість делегатів 155-го щорічного конгресу Британського конгресу тред-юніонів, що проходив у Ліверпулі 10-13 вересня 2023 року, підтримали Резолюцію про солідарність з Україною з надання їй фінансової та практичної допомоги.
 
З текстом Резолюції можна ознайомитись тут.