skolko-i-za-chto-v-deystvitelnosti-platyat-ukraincy

 

За даними моніторингу тарифів на житлово-комунальні послуги, що проводиться Державною інспекцією України з контролю за цінами по базових підприємствах усіх регіонів, протягом березня 2014 року не відбулося змін тарифів на житлово-комунальні послуги для населення.

 

Разом з тим, відбулися зміни тарифів для бюджетних установ та інших споживачів на послуги з централізованого водопостачання (бюджет/інші) (за 1 кубічний метр води): (матеріали додаються).

 

Також у квітні 2014 року відбулися зміни тарифів для бюджетних установ та інших споживачів на послуги з централізованого водовідведення (бюджет/інші) (за 1 кубічний метр пропущених стоків): (матеріали додаються).

 

В середньому по Україні середні тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для бюджетних установ та інших споживачів збільшились на:

 - централізоване водопостачання на 6,6% / 3,2% відповідно;

 - централізоване водовідведення на 13,0% / 8,8%  відповідно.

 

Середні рівні тарифів на житлово-комунальні послуги для населення по Україні становлять:

 

-        на теплову енергію 282,86 грн за 1 гігакалорію (Гкал) та на послуги з централізованого опалення – 1,91 грн за 1 квадратний метр опалювальної площі протягом року;

-        на послуги з централізованого водопостачання - 3,12 грн за 1 кубічний метр води;

-        на послуги з централізованого водовідведення – 2,25 грн за 1 кубічний метр пропущених стоків;

-        на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій: 0,99 грн – 1-поверхові, 1,50 грн – 5-поверхові, 1,93 грн – 7-9-поверхові будинки.

 

 Найвищі та найнижчі рівні тарифів (Табл. додється).

 

 

                                                        Департамент бюджетної політики

                                                        та соціального захисту