2013 113 003

Актуальні питання організації діяльності Національної тристоронньої соціально-економічної ради були обговорені 29 травня на засіданні Президії НТСЕР. Вів засідання Голова Національної ради, Співголова від профспілкової сторони, Голова ФПУ Юрій Кулик.

Голова ФПУ Юрій Кулик перед початком роботи Президії поінформував про те, що в керівному складі Національної ради та її секретаріату відбулися певні кадрові зміни. «Відповідно до рішень Президента України 18 травня цього року мене було призначено Головою Національної ради, що узгоджується із нормами законодавства України про соціальний діалог та Регламенту Національної ради, - сказав він. - Також відповідно до розпорядження Глави держави 20 травня ц.р. Шубіна Олександра Олександровича призначено секретарем Національної ради, - сказав він. - Дозвольте від усіх нас привітати Олександра Олександровича й побажати йому міцного здоров’я, успіхів та наснаги у роботі, позитивних звершень у подальшому розвитку соціального діалогу в Україні на всіх його рівнях».

Під час засідання Президії було розглянуто низку питань:

1.Про погодження дати, місця, часу проведення засідання Національної ради та проекту його Порядку денного.

2.Про найближчі завдання та перспективи діяльності Національної ради.

3.Звіт про діяльність секретаріату Національної ради, проблеми роботи та пропозиції щодо їх вирішення.

4.Інформація соціальних партнерів про шляхи врегулювання розбіжностей до проекту Генеральної угоди на 2013 – 2015 роки.

Було ухвалено рішення про проведення засідання Національної ради 2 липня 2013 р. у Будинку профспілок та основні питання порядку денного з пропозиціями сторін соціального діалогу. Вони стосуються податкової та пенсійної систем, ратифікації Конвенції МОП «Про працю в морському судноплавстві» та інші.

Заступник Співголови НТСЕР, заступник Голови ФПУ Григорій Осовий проінформував членів Президії про результати консультацій щодо врегулювання розбіжностей до проекту Генеральної угоди на 2013–2015 роки та про те, що позиція профспілок буде визначена на засіданні СПО 10 червня ц.р.

Голова НТСЕР Юрій Кулик зазначив, що має намір обговорити ситуацію з Генеральною угодою з Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим.

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ

2013 113 002