bыz 1

З введенням карантину для запобігання  поширенню короновірусної інфекції COVID -19 в Україні СПО об’єднань профспілок, ФПУ постійно веде діалог з Федерацією роботодавців, Урядом щодо створення безпечних умов захисту на робочих місцях, збереження трудового потенціалу країни, зокрема, пропонуючи підписання спільного меморандуму щодо алгоритму дій в умовах карантину всіх соціальних партнерів.

“Зважаючи на умови, в яких наразі знаходиться Україна, зокрема, через впровадження карантину та вжиття інших заходів із запобігання поширенню Covid-19, ключовим є питання зайнятості населення. В основі всіх дій, які робить Кабмін та Мінекономіки, лежить мета максимально зберегти робочі місця та напрацювати пакет запобіжників для можливих ризиків”, – на цьому наголосив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко під час робочої зустрічі з головою Федерації роботодавців України Дмитром Олійником.

- Уряд має на меті максимально зберегти робочі місця та напрацювати пакет запобіжників для можливих ризиків під час карантину, пов’язаного із коронавірусом, - зазначив міністр. Він додав, що постійна комунікація влади, бізнесу, профільних асоціацій є важливою умовою для пошуку оптимального сценарію подальших кроків.

Д.Олійник повідомив, що бізнес готовий надавати пропозиції щодо збереження робочих місць та економічного розвитку з урахуванням ефективних прикладів таких моделей в інших країнах та українських реалій.

Було досягнуто домовленості найближчим часом сформувати спільне бачення у сфері фіскальної політики, публічних закупівель, а також компенсуючих заходів для бізнесу та найманих працівників.

Прес-центр ФПУ

за повідомленням прес-служби Мінекономіки