fru yacenyuk izvineniya

 

2 грудня у Києві відбувся X З'їзд Федерації роботодавців України - найбільш впливовий діловий форум, у роботі якого взяли участь близько 500 власників і керівників великих і середніх підприємств, міжнародні експерти та лідери бізнес-об'єднань інших країн, а також керівники українських галузевих і регіональних об'єднань роботодавців. У роботі форуму взяв участь та виступив Голова СПО обєднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.

 

На з'їзді представлено та ухвалено Програму модернізації України. План реформ підготувала Федерація роботодавців України за участю профспілок, провідних українських та іноземних науковців і експертів. Документ складається з трьох частин:

- Програми модернізації України на 20 років - бачення європейських та українських експертів реформ у семи сферах: протидія корупції, охорона здоров'я, економіка, оподаткування та фінанси, євроінтеграція, конституційне право та дотримання законів;

- Цілей реформ на 10 років, які визначили роботодавці, профспілки, спільно з українськими вченими та Агентством модернізації України, в роботі якого взяли участь експерти з Австрії, Німеччини, Франції, Польщі, Великобританії, Швейцарії.

- Покрокового Плану модернізації України на найближчі 5 років, який склали українські роботодавці спільно з профспілками та провідними українськими науковцями.

В Плані, зокрема, складений рейтинговий список із 200 перспективних товарних позицій, за якими спостерігається сталий приріст обсягів світової торгівлі і за якими Україна могла б бути конкурентною на світовому ринку.

Під час з’їзду відбулось підписання Меморандуму між сторонами профспілок та роботодавців з реалізації Плану модернізації України «Від кризи до економічного зростання».

 

Прес-центр ФПУ