P1190067

З ініціативи Закарпатської обласної профспілкової організації працівників культури  ( голова - член Ради ФПУ Наталія Товтин) у галузі проводиться дієвий соціальний діалог на всіх рівнях. Цьому сприяють Колективна угода між Департаментом культури Закарпатської облдержадміністрації та обласною профспілковою організацією на 2019-2022 роки, колективні договори на місцях.

            Ще одним кроком соціального партнерства у галузі стало чергове розширене засідання президії обласної профспілкової організації, в якому взяли участь керівники міськрайонних відділів культури, обласних закладів культури і мистецтва, навчальних закладів культури та голови районних, Мукачівської міської профспілкових організацій галузі.

 

На засіданні було представлено обласну Програму розвитку культури в умовах децентралізації і створення об’єднаних територіальних громад. Її презентували фахівці Департаменту культури Закарпатської ОДА. На основних її напрямках акцентувала увагу директор Департаменту культури Оксана Бабунич.  

На питаннях соціального захисту працюючих в ході децентралізації зупинилася у своєму виступі голова обласної профспілкової організації Наталія Товтин.

В ході гострої фахової дискусії під час обговорення Програми порушувалися питання формування мережі закладів культури під час децентралізації та утворення нових ОТГ, їх фінансування, й зокрема, додаткових джерел утримання закладів культури, й передусім, грантів, шляхів розвитку і збереження культосвітніх закладів, дитячих шкіл мистецтв, проведення атестації працівників культури та ДШМ, піднесення іміджу культури і мистецтва  в житті області, співпраці з новообраними керівниками об’єднаних територіальних громад тощо.

Голова обласної профспілкової організації працівників культури Наталія Товтин також інформувала учасників зібрання про рейдерське захоплення будівлі профспілок Закарпаття на пл. Народній, 5, дії профспілок проти судового свавілля, порушення прав профспілок, у тому числі майнових, проведення Всеукраїнської акції в місті Києві
17 грудня 2019 року.

З цього питання було прийнято Звернення розширеної президії галузевої профспілки, яке надіслано Прем’єр-міністру України Олексію Гончаруку.

На фото:

                           голова Закарпатської обласної профспілкової організації працівників культури Наталія Товтин (ліворуч) та директор Департаменту культури ОДА Оксана Бабунич;

                           учасники розширеного засідання обласної профспілкової організації працівників культури.

P1190068

P1190072

Фото автора

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради