dolg

19 серпня 2013 року під головуванням заступника Голови ФПУ Кондрюка С.М. відбулася робоча нарада за участю представників апарату ФПУ та всеукраїнських профспілок працівників бюджетної сфери про підсумки проведеної роботи щодо недопущення порушення трудових та соціально-економічних прав працівників бюджетної сфери при вирішені проблемних питань фінансування бюджетних установ.

Під час зустрічі обговорювали стан виконання ЦОВВ доручень Прем’єр-міністра України Азарова М.Я. та Першого віце-прем’єр-міністра Арбузова С.Г. з цих питань.

За підсумками наради прийнято рішення тримати на активному профспілковому моніторингу стан виплати заробітної плати у бюджетній сфері та дотримання трудових та соціально-економічних прав працівників в частині надання відпусток, для недопущення повторення минулорічної ситуації з ускладненнями в забезпеченні своєчасної виплати заробітної плати в галузях бюджетної сфери та примусового направлення працівників у відпустку без збереження заробітної плати.

Також під час зустрічі особливу увагу профспілки звернули на ведення конструктивного соціального діалогу при формування проекту Державного бюджету на 2014 рік.

Зокрема, вирішено звернутися до Міністерства фінансів України та наполягати на активізації роботи постійно діючої тристоронньої робочої групи, в рамках якої, презентувати профспілковій стороні соціальні аспекти проекту Державного бюджету України на 2014 рік до його розгляду та схвалення Урядом.

Департамент бюджетної політики та

соціального захисту апарату ФПУ