preview1

Державна фіскальна служба України оприлюднила лист від 04.01.2016 № 102/7/99-99-19-02-01-17 про затвердження декларації з податку на прибуток підприємств, в якому також визначено порядок подання Податкового звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій.

Відповідно до наданих роз’яснень, до затвердження нової форми Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації, визначеної у п.п. 133.4.3 п. 133.4 ст. 133 Податкового кодексу України подання звіту за 2015 рік здійснюється за формою Податкового звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій затвердженою наказом Міністерства доходів і зборів від 27.01.2014 № 85 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11.02.2014 за № 276/25053).

При цьому до затвердження Кабінетом Міністрів України Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій (далі — Реєстр), включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру для цілей подання Податкового звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій у частині застосування ознаки неприбутковості слід керуватися наказом Міністерства фінансів України від 24.01.2013 № 37 «Про затвердження Положення про Реєстр неприбуткових установ та організацій».

Звертаємо Увагу!

Абзац одинадцятий пункту 57.1 статті 57 Податкового кодексу України виключено на підставі Закону України від 24.12.2015 р. N 909-VIII, яким було передбачено подання звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації за базовий звітний (податковий) рік до 1 червня року, що настає за звітним (податковим) роком.

Відповідно до п.п. 49.18.3 п. 49.18 ст. 49 розділу ІІ Кодексу, податкові декларації до контролюючих органів подаються за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному року протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року, тобто до 29 лютого 2016 року.

Крім того, на офіційному web-порталі Державної фіскальної служби України (www.sfs.gov.ua) у підрозділі «Проекти регуляторних актів» розділу «Діяльність» розміщено проект постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру".

Федерація профспілок України запрошує представників членських організацій ФПУ взяти участь у фаховому обговоренні зазначеного проекту, яке відбудеться 21.01.2016.

З питань прийняття участі у обговоренні, контактна особа – Юрченко Тетяна Володимирівна, тел. 287-43-80, електронна адреса: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Департамент захисту соціально-економічних

прав апарату ФПУ