Цибульський 00

Петро ЦИБУЛЬСЬКИЙ, голова Кагарлицького райкому профспілки працівників АПК:

‑ Сьогодні завдяки необдуманим діям держави руйнується система професійно-технічної освіти, передусім страждає молодь.

Ржищівський професійний ліцей готує механізаторів, кондитерів, кухарів, автослюсарів, автоводіїв для сільського господарства.

Україна є сільськогосподарською державою. Всім потрібні трудові руки – починаючи від механізатора, який сьогодні оре, сіє, збирає. Так само і водії, котрі працюють на всіх сільгоспроботах, а також нині трудяться в зоні АТО.

Ніде не обійдеться і без кухаря, і без кондитера, продукцію яких ми щодня споживаємо.

Але сьогодні в ліцеї залишилося 284 учні, серед яких 15 ‑ діти-сироти, 50 дітей із малозабезпечених сімей а також 90 працівників закладу. Їхнє питання не вирішене. Тут також навчаються 119 дітей із Кагарлика. Коли завтра, завдяки необдуманим діям Кабміну, профільних міністерств, заклад закриють, ці діти прийдуть у район, куди їх подіти?

Я хочу звернутися до нашого Уряду – схаменіться та вирішіть питання з бюджетом не тільки Ржищівського професійного ліцею а й поверніться обличчям до інших професійних навчальних закладів. До дітей до молоді.

Вл.інф.