АПК

В Раді профспілок Івано-Франківської області на базі Центру правової допомоги проведено консультації щодо надання пропозицій до проєкту Бюджетної декларації України на 2025-2027 роки.

Керівник Центру, перший заступник Голови Ради профспілок області Олександра Гринів ознайомила учасників з пропозиціями Федерації профспілок України щодо визначення розміру мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а також запропонувала для розгляду і обговорення напрацьовані пропозиції до проєкту Бюджетної декларації на 2025-2027 роки.

Активну участю у формуванні пріоритетних завдань і напрямів середньострокового бюджетного планування взяли голови обласних комітетів профспілок працівників: освіти і науки – З. Король, охорони здоров’я – Н. Бирчак, державних установ – Н. Гушпіт, енергетики – В. Гриньків, агропромислового комплексу – Г. Чорній, харчової та переробної промисловості – Н. Бурлака, машинобудівників і приладобудівників – Г. Дуда.

енергетики

Учасники зазначили, що серед пріоритетів бюджетної політики на 2025-2027 роки мають залишатися: посилення обороноздатності та безпеки держави, відбудова територій, що постраждали внаслідок збройної агресії росії проти України, а також полегшення ведення бізнесу, його інтеграція та конкурентноспроможність, забезпечення високого рівня енергозабезпеченості та енергонезалежності, розвиток адміністративних послуг та їх цифровізація, впровадження адресної соціальної підтримки вразливих категорій населення. Також має бути передбачена серйозна підтримка сфер, від яких залежить задоволення базових потреб українців – медицина, освіта, житло.

За результатами консультацій сформовано узагальнені пропозиції профспілок Прикарпаття до проєкту Бюджетної декларації на 2025-2027 роки, які будуть надіслані до Федерації профспілок України.

Одночасно, учасники висловили свою підтримку позиції Федерації профспілок України щодо визначення розміру мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а також розміру посадового окладу працівника I тарифного розряду ЄТС.

машбуд

Рада профспілок Івано-Франківської області

http://www.rpo.if.ua/index.php?act=page&id=3066