content images 


Федерація профспілок України заявляє рішучий протест проти ухваленого Верховною Радою Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу», реєстраційний № 3769 від 19.12.2013, внесеного на розгляд народним депутатом України С.Р. Гриневецьким (виборчий округ № 134), яким передбачається перенесення строку набрання чинності Закону України «Про державну службу» від 17.11.2011 № 4050-VI (далі – Закон) у повному обсязі з 1 січня 2014 на 1 січня 2015 року.

Зазначений Закон прийнятий у рамках проведення адміністративної реформи та комплексного реформування державної служби за законодавчою ініціативою Президента України і був свідченням здійснення владою реальних кроків, спрямованих не тільки на підвищення спроможності державної служби забезпечувати ефективне виконання зобов'язань держави перед суспільством, але й на покращення матеріального становища та соціального захисту державних службовців, стан яких наразі є незадовільним.

Упродовж останніх п'яти років посадові оклади державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування не підвищувались навіть на рівень інфляції та рівень підвищення мінімальної заробітної плати в Україні. Такий підхід до проблеми з боку органів влади є, по суті, неприпустимим та дискримінаційним.

Федерація профспілок України засуджує будь-які дії, що вселяють недовіру до проведення реформ у цілому та зводять нанівець реалізацію адміністративної реформи, ініційованої особисто Президентом України.

Федерація профспілок України заявляє про можливу загрозу некерованості ситуацією, що склалась, та звертається до лідерів політичних сил, представлених у Верховній Раді України, з вимогою переглянути свою позицію на користь позитивного вирішення зазначеного питання.

Федерація профспілок України звертається до Президента України, як гаранта Конституції України, з проханням накласти вето на Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» (реєстраційний № 3769 від 19.12.2013) та дати відповідні доручення Кабінету Міністрів України щодо передбачення в проекті Держбюджету України на 2014 рік видатків на оплату праці державних службовців у повному обсязі згідно із Законом.

 

 

Президія Федерації профспілок України