Тесленко

19 березня 2024 року відбулася V звітно-виборна конференція Харківської обласної організації профспілки працівників соціальної сфери України, на якій обласна Рада Профспілки звітувала про дії щодо захисту трудових та соціально-економічних інтересів працюючих у галузі за минулий п’ятирічний період діяльності виборних органів.

 

У звітній доповіді голова обласної Ради Профспілки Людмила Пластун зупинилася на питаннях, які вирішували профспілкові організації Харківщини у звітному періоді. Обласна Рада забезпечувала застосування різноманітних заходів вирішення певної частини проблемних питань галузі, сприяючи створенню безпечних умов праці, об’єднуючи для цього зусилля з вищими виборними профспілковими органами, формуючи при цьому шляхи посилення ефективної діяльності обласної організації Профспілки. 

Найголовнішим завдання на черговий період визначено спрямування зусиль первинних організацій на збереження та відновлення повноцінної діяльності організацій та установ соціальної сфери області, використовуючи усі можливості для захисту прав та гарантій працюючих, з урахуванням реформування трудового законодавства в період воєнного стану.

Особлива увага приділена необхідності організації навчання профспілкового активу за участю представників Північно-Східного міжрегіонального управління державної служби з питань праці та тренерів Харківського обласного центру соціальних служб щодо психологічної допомоги та підтримки надавачам соціальних послуг з метою попередження професійно-психологічного вигорання.

В обговоренні звітної доповіді голови обласної Ради Профспілки, в тому числі, взяли участь Світлана Олександрівна  Горбунова-Рубан– заступник голови Харківської обласної Ради Профспілки, заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення, Сергій Миколайович Глухов– заступник начальника управління сімейної та гендерної політики – начальник відділу з питань безбар’єрності та автоматизації діяльності Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної військової адміністрації, Сергій Анатолійович Тесленко - голова Об’єднання профспілок Харківської області, присутні на конференції.

Про використання профспілкових коштів звітувала голова Ревізійної комісії обласної організації Профспілки Лабунська Юлія Олександрівна.

Роботу обласної Ради Профспілки було визнано задовільною, прийнято відповідну постанову конференції, звіт ревізійної комісії обласної організації профспілки затверджено.

Головою обласної Ради Профспілки обрано Людмилу  Володимирівну Пластун.

Детальніше: http://opkho.com.ua/zviti-i-vibori-trivayut/

Пластун 2

Лариса СУЧКОВА,

фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою