DSC0380

 

 

Запорізька обласна рада профспілок, профспілкові організації разом з роботодавцями, органами виконавчої влади і місцевого самоврядування здійснили великий обсяг роботи по підготовці і проведенню новорічних свят в період зимових канікул 2014-2015р.р. для дітей та підлітків області.

    В облпрофраді з керівниками закладів культури проведена нарада з питань якісного та безпечного проведення новорічних та різдвяних свят для дітей.

    Президією облпрофради затверджено склад робочої групи по організації та контролю за ходом підготовки і проведення новорічних свят у 2014 – 2015р.р. Технічною інспекцією праці профспілок разом із фахівцями департаменту культури, туризму, національностей та релігій були перевірені заклади культури на предмет безпечних умов перебування дітей в цих установах, незначні недоліки були усунені під час перевірки.

    Цікаво і на високому рівні пройшли новорічні свята для дітей у палаці культури ім. Т. Г. Шевченка ПАТ "Мотор Січ" (директор закладу Володимир Котов). Захоплюючий сюжет, яскраві костюми, розкішний інтер'єр зала, захоплююча гра з Дідом Морозом і Снігуркою, казковий замок в фойє палацу культури, в якому діти отримували солодкі подарунки (набір цукерок), зробили святковий захід дуже чудовим.

     В палацах культури металургів ВАТ "Запоріжсталь" (директор закладу Микола Володьков), ПАТ "Дніпроспецсталь" (директор закладу Ірина Зозуля) велику увагу приділяли обслуговуванню дітей працівників базового підприємства і жителів міста. Дорослі і особливо діти залюбки приймали участь у ігрових програмах з Дідом Морозом і Снігурочкою, другими казковими героями.

    Цікаво організували новорічні свята ялинки к. з. палацу культури "Титан" (директор Григорій Камлик), "Орбіта" (директор Віктор Лемаренко), "Сучасник" м. Енергодар (директор Володимир Фалілєєв).

    Святкові заходи традиційно проводилися у Запорізькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. В. Г. Магара (керівник Володимир Панькін), академічному обласному театрі юного глядача (директор Віталій Шкляренко), обласному театрі ляльок (директор Анатолій Колб). Всі заклади культури провели благодійні акції для дітей із соціально незахищених сімей, дітей учасників АТО і інших пільгових категорій.

    Більше 1000 юних артистів-учасників художньої самодіяльності показали свої таланти у новорічних виставах і інтермедіях біля ялинки. Для них були організовані зимові табори з харчуванням. Найбільш активні учасники свят отримали призи і подарунки. Профспілкові комітети разом із роботодавцями подбали про  юних  артистів,  виділивши  на   їх   харчування  та  заохочення  більш   як 150 тис. грн.

    Профспілкові організації разом із роботодавцями придбали біля 200 тис. подарунків (набір цукерок) і більш як 90 тис. білетів на новорічні вистави. Таким чином кожна дитина отримала подарунок чи новорічний квиток на свято ялинки.

    Майже кожна профспілкова організація придбала подарунки для дітей із соціально незахищених сімей.

    Облпрофрадою разом з профспілковими організаціями Придніпровської залізниці (голова Анатолій  Каліберда), ПАТ "Обленерго" (голова Микола Бакін) придбали подарунки дітям, які знаходяться на лікуванні в обласній клінічній дитячій лікарні.

    Під час зимових канікул у дитячо-юнацьких спортивних школах, якими опікуються профспілки, проводились змагання з різних видів спорту. Спортивні товариства "Україна", "Спартак", "Колос" та спортивні клуби підприємств надавали підтримку проведенню спортивних змагань та  нагородження переможців.

    Необхідно відзначити добру традицію, започатковану профкомом ПАТ "Мотор Січ" (голова профкому Михайло Труш), по оздоровленню і відпочинку батьків з дітьми у санаторії-профілакторії підприємства під час зимових канікул. Цього року там відпочили 185 дорослих і дітей.

    За організаційно-фінансовою участю профспілок проведено більш як 300 новорічних свят ялинки на яких побувало більш як 110 тис. дітей.

    Облпрофрада постійно тримала на контролі святкові заходи для дітей. Члени робочої групи побували на багатьох заходах.

    Заходи масової інформації постійно висвітлювали святкові заходи для дітей та підлітків області.

 

 

Запорізька обласна рада профспілок

 

 DSC0384

 

 DSC0396

  

 DSC0401

 

 DSC0405