В рамках відзначення Всесвітнього  дня охорони праці, що проходить під девізом «Приєднуйтесь до формування превентивної культури охорони праці», 27 квітня о 15-00, біля пам’ятника загиблим від нещасних випадків на виробництві, який знаходиться біля ДП «Черкаський експертно-технічний центр» відбувся урочистий мітинг та молебень з вшанування пам’яті загиблим.   

 

Охорона праці 2Захід відбувся за участю територіального управління Держгірпромнагляду  у Черкаській області, Черкаської ОДА, Федерації профспілок області, управління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, територіальної інспекції з питань праці у Черкаській області, об’єднання організацій роботодавців, Черкаського ЕТЦ, ведучих організацій та підприємств області.

 

Щороку представники влади, підприємств, установ та організацій приходять у День охорони праці до цього місця, щоб згадати тих хто загинув на своєму робочому місці.

 

Метою заходу стало привернення уваги суспільства, зокрема органів державної влади і місцевого самоврядування, роботодавців, громадських організацій до вирішення проблем промислової безпеки  і створення належних умов праці наших співгромадян.

 

У конференц-залі ПАТ «Ватутінський комбінат вогнетривів» м. Ватутіне,  28 квітня 2015 року, відбулось урочисте засідання з нагоди відзначення Дня охорони праці.

 

Охорона праціВ засіданні взяли участь представники територіального управління Держгірпромнагляду у Черкаській області, Черкаської облдержадміністрації, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Черкаській області, обласного об'єднання організацій роботодавців, Федерації профспілок Черкаської області, ДП «Черкаський ЕТЦ», підприємств та організацій області.

 

Голова правління ПАТ «Ватутінський комбінат вогнетривів» Літвін Денис Васильович у своєму виступі ознайомив присутніх із системою безпеки Imerys, яка використовується на підприємстві.

 

У своєму виступі голова Федерації профспілок області П.В.Шевченко зосередив увагу присутніх щодо позиції Федерації профспілок України по посиленню громадського контролю за станом охорони праці на виробництві, заходах по відновленню діяльності служб охорони праці на всіх рівнях державного контролю та навчання профактиву. За результатами розслідувань в 2014 році взято на облік 73 страхових нещасних випадки, в яких постраждало 77 осіб, в т.ч. 8 - із смертельним наслідком.

 

У порівнянні з аналогічним періодом 2013 року на 34,2% зменшилась кількість нещасних випадків (з 111 до 73), кількість травмованих зменшилась на 33% (з 115 до 77), кількість смертельно травмованих не змінилась.

 

Станом на 01.01.2015 року на підприємствах області зареєстровано 12 професійних захворювань.

 

У порівнянні з аналогічним періодом 2013 року кількість професійних захворювань збільшилась на 50% (з 8 до 12).

 

Шевченко П.В. розповів про діяльність обласних галузевих профоб’єднань та технічної інспекції ФПО.

 

На засіданні підбито підсумки проведення заходів до Дня охорони праці. Дипломами та грамотами нагороджено переможців за результатами конкурсів-оглядів: «Охорона праці очима дітей»;  кращих представників професії, бригад на предмет готовності виконання завдання; кращих підприємств області, що досягли значних успіхів у вдосконаленні роботи з питань охорони праці, сприянні створенню безпечних умов праці на своїх підприємствах; кращого спеціаліста з охорони праці підприємств Черкащини.

 

За рішенням Організаційного комітету в 2015 році для підприємств, які впроваджують міжнародні стандарти, запроваджено відзнаку - ДИПЛОМ "За активне впровадження міжнародних стандартів системи безпеки праці". Даною відзнакою нагороджено ПАТ «Ватутінський комбінат вогнетривів».

 

Тематику заходів висвітлено ОДТРК «Рось», ТРК «Вікка», журналом «Безпеки життєдіяльності Черкащини».

 

 

 

Федерація профспілок Черкаської області