АКР

За останні кілька місяців лейбористський рух зробив кілька неймовірних речей. Поновлений акцент на наданні послуг громаді, цифровій організації та політичній освіті не повинен закінчитися після завершення кризи.

Вихід в громади

Коли розпочалася криза, штаб-квартира лейбористів розіслала своїм членам електронною поштою поради та інструменти щодо приєднання до груп взаємодопомоги, навідування до сусідів та підтримки банків їжі. Але багатьом членам лейбористської партії не потрібні були заохочення - вони вже роздавали великодні яйця, доставляли вечері, збирали засоби індивідуального захисту, розміщували листівки, навіть грали на інструментах для працівників догляду. Цей імпульс створив прекрасну картину взаємодопомоги в громадах, з'єднав вас із найближчою групою у WhatsApp, яку зараз використовують вже більше 21 тисячі людей.

Криза показала, що ми стаємо кращими, коли виходимо за рамки своєї затишної домівки та звертаємо погляд на вулиці заради чогось більшого, ніж інформація. Надаючи послуги та підтримуючи інших у тих випадках, коли держава не змогла цього зробити, лейбористи показали країні, чого ми можемо досягти в уряді.

Відеоконференції б’ють рекорди

Незадовго до загальних виборів минулого року лейбористська партія почала проводити масові відеоконференції серед своїх членів, використовуючи Zoom. Як і передвиборчий тур в стилі Берні Сандерса, вони породили хвилю волонтерства, посилаючи чіткий заклик до дій. Тисячі приєдналися до регіональних груп у WhatsApp, сотні приєдналися до зустрічей після першого ж дзвінка. Відеоконференції використовувалися протягом усієї виборчої кампанії.

Тепер, коли кожний спробував на собі Zoom, апетит до відеодзвінків зріс. Під час кризи Молоді лейбористи проводили через відеозвінки консультації щодо житлових питань, оренди та роботи, обговорювали подолання коронавірусної кризи. Партія провела відеозвінки щодо організації етнічних меншин та жінок, а також серію дзвінків «подзвоніть Кейру Стармеру» #CallKeir. Засідання окружних комітетів нерідко відштовхували людей – будь-то через час, фізичну доступність, чи людей, які кричать на вухо – тому приємно, що члени звикають до чогось іншого.

Національна профспілка освіти провела відеоконференцію з більш ніж 20 тисячами членів - мабуть, найбільші в історії Великобританії профспілкові збори! Без сумніву, це робить профспілку більш доступною, а її кампанію - більш ефективною, забезпечуючи «донесення її ідей на усі рівні та прозорість для членів. Це надало членам інструменти та впевненість для дій на робочих місцях», - стверджує Еллі, активістка та викладач профспілки.

Організатори на місцях переходять в цифровий простір

Профспілки здобули неймовірні перемоги, в тому числі схему «тимчасової відпустки», тому не дивно, що кількість звернень на сторінку «приєднатися» Британського конгресу тред-юніонів зросла на 500%. Але характер кризи також призвів до інновацій всередині профспілок, що, безумовно, сприятиме їхньому успіху у майбутньому.

Під час кризи профспілка пекарів BFAWU створила свою першу онлайн форму для приєднання! А коли бос мережі пабів «Wetherspoons» Тім Мартін відмовився надати тимчасову відпустку працівникам, вона протягом кількох годин організувала понад 800 працівників у групи WhatsApp.

Організатор профспілки у Шеффілді Рохан Кон зазначає: «Криза спонукала нас розробили стратегію просування у Facebook, яка дозволяє нам краще працювати зі звичайними працівниками. Ми підготували десятки працівників, які публічно виступали через Zoom та спілкувалися з журналістами.

Зараз у нас є групи WhatsApp з багатьма працівниками, яких ми можемо мобілізувати. Я впевнений, що наші комунікації надходять та взаємодіють безпосередньо з працівниками краще, ніж будь-коли.

Тепер, коли робітники та організатори стали більш цифрово грамотними, ми можемо вибирати формат між очними зустрічами та зустрічами в Zoom. Нерідко дуже складно вписатися в графік працівників, тому організація великих зустрічей через Zoom стане благом!»

Час та інструменти для навчання

Протягом усієї ери Джеремі Корбіна чимало людей наполягали, що політична освіта  повинна перебувати у центрі уваги партії, але до цього часу немає спеціального співробітника чи програми, яка б була цьому присвячена. Через виборчий цикл багато хто не хоче витрачати час на, здавалося б, довгострокову мету.

Але під час цієї кризи заборона виходити на вулиці створила і апетит, і час для освіти. World Transformed організовував регулярні обговорення з представниками спектру соціалістичного руху з широкого кола питань. Самоорганізовані групи членів, наприклад «Молоді лейбористи Луїшему», проводять навчальні відеоконференції з різної тематики, від російської революції до зміни клімату.

Тим часом, у штаб-квартирі лейбористів розробили низку навчальних ресурсів та поради від членів парламенту для членів партії, що почитати в період карантину. Цього б не сталося, якби наш рух сидів вдома за зачиненими дверима.

Сильніший рух

Оскільки цьогорічні вибори по всій країні були відмінені через пандемію, у 2021 році лейбористи будуть змагатися на найбільших в історії місцевих виборах.

Вихід у громади допоможе нам досягнути тих виборців, чию довіру ми втратили. Політична освіта надихне наших членів і поширюватиме соціалістичні ідеї. І настав час, щоб наш органайзинг став більш сучасним у цифровому плані.

Давайте гідно зустрінемо цей виклик: хоча гіркота поразки на загальних виборах ще відчувається, нам потрібно багато зробити, щоб знову надихнути людей на активні дії. Що дала зрозуміти криза, це те, що лейбористський рух має навички та ідеї для цього.

 

За матеріалами Департаменту міжнарожних звязків ФПУ