Учасники круглого столу

15 лютого в Івано-франківському обласному комітеті Профспілки працівників державних установ відбулося засідання  «Круглого столу» на тему: «Шляхи вдосконалення роботи первинних профорганізацій в умовах воєнного стану: досвід і проблеми».

До участі в ньому було запрошено голів первинок та запропоновано їм не тільки розповісти про досвід  профспілкової діяльності, а й висловити пропозиції та ідеї щодо її покращення, обговорити низку дискусійних питань.

За традицією зібрання розпочалося з вшанування хвилиною мовчання пам’яті захисників України, цивільного населення, дітей, що загинули від рук російських окупантів .

Голова обласної організації Профспілки Ніна Гушпіт на початку засідання інформувала учасників про     роботу обласного комітету за минулий рік, його дії, спрямовані на розвиток соціального партнерства, забезпечення належних умов і рівня оплати праці, недопущення масового вивільнення працівників. Вона поділилася своїми думками щодо необхідності адаптації до нових умов, перегляду пріоритетів, форм, методів та  інструментів  роботи. Розповіла про надання грошової допомоги сім’ям загиблих, поранених, полонених спілчан і закликала продовжувати допомагати військовим підрозділам, родинам спілчан, займатися волонтерською діяльністю.

Робоча президія

Ці лейтмотиви прозвучали і у виступах голів профкомів обласного управління Ощадбанку Тетяни Абрамчук,  прокуратури області Наталії Андрусяк,  управління Держаудитслужби в області  Ольги Бойко, обласного центру зайнятості Ірини Ганчак , Лисецької селищної ради Тетяни Гаєвої, які розповіли багато цікавого з життя своїх первинок. Їх доповнили й інші учасники.

На завершення директор обласного центру соціальних служб Ростислав Микитюк на прикладі очолюваного ним трудового колективу поділився інформацією про взаємодію з профспілковою організацію, колдоговірну роботу та навів конкретні приклади співпраці. На його думку, діяльність у колективах профспілкових організацій приносить велику користь і їх керівникам і працівникам.

Засідання «круглого столу» проходило під супровід тематичної  мультимедійної презентації. Його результатом стали напрацьовані рекомендації для  організаційних ланок обласної організації Профспілки та їх виборних органів, що додаються.

Т. Абрамчук

На світлинах:

- організатори засідання «круглого столу» голова обласного комітету Профспілки Ніна Гушпіт і завідувач відділу організаційно-масової роботи Валерій Крецул;

- учасники засідання «круглого столу»;

- виступають голови профспілкових комітетів первинних організацій;

- Ростислав Микитюк розповідає про соціальне партнерство між адміністрацією  обласного центру соціальних служб і первинною профорганізацією.

Р. Микитюк

Рада профспілок Івано-франківської області