210224 24 0123

Низку актуальних питань поточної діяльності профспілок області президія обласної ради профспілок розглянула на черговому засіданні 20 лютого 2024 року. В роботі президії взяв участь Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий.

Зокрема, було детально проаналізовано статистичні дані за минулий рік і констатовано збереження невтішної тенденції до скорочення профспілкового членства – даються взнаки як чинники триваючої фашистської агресії, так і кризові явища в економіці, незавершеність адмінреформ, недостатня мотиваційна робота.

Прийняте рішення про проведення навчання за спеціальною  короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Комунікативно-правова взаємодія з особами з числа ветеранів війни», запропонованою Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Зазначено, що навчальні курси суттєво посприяють вдосконаленню роботи профспілок у сфері правового захисту ветеранів війни та членів їх сімей, посилять мотиваційну аргументацію профспілкового членства та імідж профспілкових органів.

Президія уповноважила голову облпрофради Богуш І.В. підписати Меморандум про співпрацю в сфері благодійної діяльності між Полтавською облпрофрадою та благодійною організацією «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «НАШ РІДНИЙ КРАЙ», про діяльність якого інформували керівники Іван Бабінець та Володимир Хорешко. Укладення документа про співпрацю забезпечить  максимальну ефективність оперативної організаційної, правової та гуманітарної  допомоги українським воїнам, цивільним громадянам України, зокрема тим, хто постраждав на деокупованих або у повністю зруйнованих населених пунктах, що потерпають від наслідків збройної агресії та гуманітарної катастрофи.

210224 24 0123 09

Прийняті інші важливі рішення.

Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий взяв участь в обговоренні питань порядку денного засідання президії, розлого інформував керівників профспілок області про стан загальноукраїнських профспілкових справ, хід інтеграційних процесів у сфері міжнародних зв’язків, відповів на проблемні запитання полтавців.

Полтавська облпрофрада