IMG 9eea0271825fcfe444d2761790067c4e V

За дорученням Голови ФПУ 22 лютого ц.р. заступник Голови ФПУ Василь Андреєв зустрівся та провів перемовини з делегацією одного з найчисельніших іспанських об’єднань профспілок - Загальний союз трудящих (Unión General de Trabajadores) UGT.

Представники UGT із Каталонії Карлос де Пабло Торрестл, Каті Їбри і Альфонсо Бех взяли участь офлайн у конференції друзів України, що проходила 22 лютого у Києві у Будинку профспілок.

Відбулась предметна розмова щодо розширення контактів між Іспанським союзом трудящих і ФПУ. Насамперед, наших партнерів цікавило,  яким чином вони  можуть допомагати профспілкам і народові України. Вони наголосили, що хочуть долучитись до тих організацій, що підтримують українців, а також допомогти нашим переселенцям, які зараз живуть в Іспанії .

IMG 933caf773b24ff79b00cce8c57f6f157 V

Під час перемовин іспанські колеги повідомили, що UGT, а також інші іспанські профспілки мають сталі партнерські зв’язки з представниками владних структур, а також у дипломатичних колах країни. Глава делегації Каті Їбри встановила ділові контакти з консулом України в Барселоні. Вона підкреслила, що організація, яку вона представляє, готова виступити організатором  зустрічей на високому рівні, що сприятиме формуванню в Іспанії позитивного ставлення і політики по відношенню до України.

Разом із запрошенням направити до Іспанії делегацію ФПУ для проведення зустрічі з керівництвом UGT та генеральним секретарем об’єднання П.Варесом, який одночасно обіймає посаду віце-президента ЄКП, було запропоновано розширення політичних і дипломатичних контактів, щоб поширювати серед іспанців правдиву інформацію про війну в Україні і збільшувати в країні коло прихильників України.

IMG 40ef2ffdf7057f21dc227c1783859f0c V

Василь Андреєв наголосив, що у виступі на київській конференції від делегатів UGT  пролунав ключовий тезис, що у війні, розв’язаної росією проти Україні, агресор не має жодних обмежень - ні у засобах ні у способах її ведення. Проте, перед країною, яка захищається, встановлюються подібні обмеження та зобов’язання, зокрема, стосовно використання зброї та ін. Це, звісно, підштовхує кровожерливого ворога продовжувати своє насильство і не тільки в Україні, а і в інших країнах ЄС. Тому Україна потребує допомоги, щоб захиститись самій і убезпечити від кровавої війни Європу.

IMG ba8f304b84ce5aad62f58a5f25670a60 V

Іспанські друзі наголосили, що результати зустрічі між представниками наших профоб’єднань могли би зміцнити позиції уряду Іспанії, зокрема, під час участі його представників у конференції з відновлення України, яка має відбутись цього літа у Берліні. Це стосується обстоювання на конференції позиції профспілок щодо необхідності створення належних умов праці для працівників, які братимуть участь у повоєнній відбудові України, а також у вирішенні низки інших важливих для трудящих питань.

Також іспанські колеги запропонували як напрямок подальшої співпраці – розвиток міжгалузевих зв’язків, наприклад, між профспілками металістів Іспанії і України, між енергетиками, АПК та ін., а також допомогти українським профспілкам у набутті нових знань і вмінь для їх роботи у форматі Євросоюзу.

IMG 5e09b2ac0720ac640db24c95b357474c V

Пресцентр ФПУ