1710768590867 

14 березня 2024 року відбулася ІV звітно-виборна конференція у Львівській обласній організації Профспілки працівників соціальної сфери України.

У своїй звітній доповіді Марія Гнатів, голова обласної організації Профспілки, зупинилася на головних напрямах діяльності обласної організації за квітень 2019 - березень 2024 років. Пріоритетом є оплата праці працівників, яких можна прирівняти до бійців соціального фронту, бо саме їм доводиться приймати на себе весь обсяг проблем соціально незахищених верств населення, усі негаразди, з якими звертаються ці громадяни в установи соціального захисту. А у самих працівників соціальної сфери заробітна плата є найнижчою серед працівників бюджетних галузей.

Час проведення IV звітно-виборної конференції припав на важкий період, як для держави, так і для кожного працівника. У цих важких умовах члени Профспілки, як і всі громадяни України, потребують особливої уваги та підтримки, тому дії профспілкових організацій у звітному періоді були спрямовані, в першу чергу, на забезпечення соціального захисту спілчан в умовах воєнного стану та надання всебічної підтримки.

В умовах воєнного стану, незважаючи на складні умови роботи під час повітряних тривог, перебої в електропостачанні, працівники соціальної сфери області, крім вже звичних посадових обов’язків, опинилися на передовій соціального фронту щодо допомоги внутрішньо переміщеним особам, освоїли волонтерську діяльність, якою продовжують займатися і нині.

1710768590878

Але найголовніше завдання – це робота на Перемогу! З профспілкових бюджетів членських організацій та добровільних пожертвувань членів обласної Профспілки на допомогу Збройним Силам України було перераховано понад 1 млн гривень.

Також у звітній доповіді зазначалося про те, що в області на належному рівні поставлена колективно-договірна робота. Колективні договори укладені в усіх установах та організаціях, що входять до складу Профспілки, та враховують усі норми і гарантії, передбачені діючим законодавством. Відчутною мотивацією членства в Профспілці є культурно-масова та спортивно-оздоровча робота.

Роботу організації у звітному періоді учасники конференції визнали задовільною та визначили пріоритетні завдання діяльності на наступні 5 років. На наступний термін делегати конференції обрали своїм профспілковим лідером на Львівщині Марію Іовну Гнатів. Цій людині притаманна фаховість профспілкової адвокатури, високий професіоналізм у захисті соціальних прав спілчан. Ці акценти підтвердили в обговоренні звітної доповіді більшість активістів – і голів профкомів, і керівників установ та організацій соціальної сфери.

Центральна Рада Профспілки вітає Марію Іовну Гнатів з обранням на посаду голови Львівської обласної організації і бажає плідної роботи та успіхів у справі захисту інтересів спілчан!

1710768590889

Профспілка працівників соціальної сфери України