Unian logo web ua

28 квітня в ІА «УНІАН» о 10.30 відбудеться прес-конференція на тему: «"Небезпечна" безпека праці українських будівельників»

(оприлюднення оцінки Звіту Уряду України до Міжнародної організації праці по Конвенціям 167 та 187 щодо безпеки і гігієни праці в будівництві)

Спікери:

Василь АНДРЕЄВ, Голова Профспілки будівельників України.

Анатолій СТОВБУН, радник ЦК Профспілки будівельників України, кандидат медичних наук.

Адреса проведення прес-конференції: м.Київ, вул. Хрещатик, 4.

Довідково:
Щорічно в Україні за 2010-2015 роки в будівельній галузі травмувалось  більше 600 будівельників, із яких гинуло 110 працівників. А всього щорічно в Україні гине на робочому місці – стільки ж загинуло військових в зоні АТО в 2015 році.
Половина всіх випадків підчас розслідування не були пов’язані відповідними комісіями із виробництвом – і постраждалі разом із членами своїх сімей втратили право на виплати від соціального страхування, пільги, компенсації та підтримку під час лікування.
Фактичне блокування роботи органів нагляду за охороною праці в минулі роки призвели до стану безпеки праці, який експерти в цій сфері розцінюють як катастрофічний.
Мінсоцполітики України проінформувало профспілки, що Уряд України зробив доповідь у Міжнародну організацію праці (яка є спеціалізованим агентством ООН з питань праці) про нератифіковані конвенції МОП №167 (про безпеку та гігієну праці у будівництві) і №187 (про основи, що сприяють безпеці та гігієні праці), а також відповідні рекомендації МОП №175 и №197.
Виходячи із того, що ця доповідь до МОП зроблена без консультацій та погодження з Профспілками, ми підготували свої зауваження і пропозиції з цього питання, які в подальшому будуть направлені через глобальне об’єднання профспілок будівельників до МОП. Кінцевою метою доповіді Уряду та зауважень Профспілки є підготовка до розгляду на глобальному рівні питань безпеки і гігієни праці, в тому числі в Україні, в 2017 році на міжнародній конференції праці.
Ратифікація Україною Конвенції МОП № 167 є пріоритетом діяльності Профспілки будівельників України, законодавча та нормативно-правова база України щодо надання пільг і компенсацій працівникам, зайнятим в умовах праці, що не відповідають санітарно-гігієнічним стандартам, потребує термінової модернізації.

Прес-центр ФПУ