1658476154 zaiava fpu

Останнім часом Федерація профспілок України – найчисельніша громадська організація України,  піддається масованим інформаційним атакам.

З  метою поширення брехливої інформації про діяльність ФПУ  створені телеграм-канали, здійснюються  фейкові електронні розсилки від імені Голови ФПУ через спеціально створену електронну пошту gmail на адреси не лише працівників апарату та членських організацій  ФПУ, але й, що викликає окремий подив, міжнародних партнерів Федерації, які послідовно виступають на підтримку України. На окремих акаунтах у Facebook розміщуються матеріали, спрямовані на провокування внутрішніх конфліктів у організації. У популярних  інтернет-виданнях публікується фіктивна інформація, спрямована на провокацію та збурення профспілкового активу, дискредитацію міжнародного іміджу українських профорганізацій. Все це виглядає як добре спланована та профінансована інформаційна кампанія з дискредитації Федерації профспілок України.

В умовах агресивної війни, розв’язаної росією проти України, напередодні ключових міжнародних подій у світовій профспілковій спільноті, а саме: ювілейного конгресу Європейської конфедерації профспілок, Міжнародної Конференції Праці, на яку запрошені голови держав світу, позачергового виборного конгресу Міжнародної конфедерації профспілок, – все це виглядає як спроба дискредитувати ФПУ за її активну антирашистську позицію на міжнародній арені, послідовну підтримку Держави Україна, її збройних сил, активну позицію у соціальному діалозі, гуманітарну допомогу спілчанам та населенню України. У цій ситуації керівництво ФПУ було вимушено офіційно звернутись до Служби Безпеки України з метою виявлення дійсних замовників цієї кампанії «чорного» піару, з’ясування їх справжніх цілей та завдань.

Керівництво Федерації професійних спілок та її членські організації заявляють про безпідставність та неправдивість викладених матеріалів, свою єдність та послідовну прихильність справі Перемоги України. ФПУ працює над притягненням до відповідальності та покарання агресора, заради відбудови України як суверенної, цілісної Європейської соціальної демократичної Держави.

Зло має бути покарано!

6 червня 2023 року