IZzAo3 4vwEcHlRmJ M0qNWy9NBLmfO

Науково-виробничий журнал «Охорона праці» у №12/2023 р. у рубриці «Актуально» опублікував матеріал щодо інтеграції в ринок праці захисників і захисниць, які повертаються з фронту.

Як ми повідомляли, саме ці актуальні питання обговорювались в ході  заходу, організованому Європейським співтовариством з охорони праці (ESOSH), журналом «Охорона праці», Благодійним фондом «Мindu Foundation» тощо. Активну участь в обговоренні взяли представники Федерації профспілок України: Голова ФПУ голова СПО об’єднань профспілок Григорій Осовий, заступник Голови ФПУ Василь Андреєв.

Вони розповіли про взаємодію ФПУ з урядом та парламентом щодо обговорення, підготовки та погодження законодавчих та нормативно-правових актів,що стосуються соціального захисту працівників та осіб з обмеженими можливостями, про працевлаштування осіб з інвалідністю у будівельній галузі.

uqe7poMUNyUVNt6faqK292nRieCCpyAW

Акцентувалось на тому, що у ФПУ укладено Генеральну угоду з урядом та Федерацією роботодавців України, у якій визначені питання заробітних плат, зайнятості, охорони праці, соціального захисту працівників тощо.

Публікація у підсумковому цьогорічному журналі «Охорона праці»присвячена темам:

- щодо готовності роботодавців, державних інституцій працевлаштовувати та повертати на робочі місця працівників, які втратили здоров’я на війні й отримали інвалідність;

- що потрібно зробити для їх реабілітації, навчання та перекваліфікації, створення інклюзивних робочих місць, усунення бар’єрів та складнощів, аби люди з інвалідністю могли безперешкодно реалізувати себе, мати гідні умови праці та рівень життя і почуватися в суспільстві комфортно та ін..

З публікацією у форматі PDF можна ознайомитись тут. (стор.1, стор. 2)

IMG deb267951083240441c854c57b909c4c V

Загальний вид

Пресцентр ФПУ